Helg igen

Värst vad tiden går. Tiden den bara rusar iväg.
 
I fredags kväll hade vi en lyckad kväll i kyrkan. Familjekväll med tacos att äta, sen en enkel familjegudstjänst sen en riktig trollkarl som underhöll barnen. Riktigt roligt. Det här blir nog melodin i framtiden (kanske bortsett från trollkarlen) i stället för att försöka byta ut söndagens högmässor mot familjegudstjänster till vilka få deltagare kommer. I fredags var vi nog bortåt 60. 
 
Igår förrättade jag dop i domkyrkan och hade en sjukkommunion på aftonen. Innehållsrik dag. Var även bjuden till avskedsfest för arbetskamrat som ska flytta söderut.
 
Idag höll jag högmässa i Hertsön assisterad av kollegan Bosse. Inte riktigt lika många som förra söndagen (ca 38 denna gång) men tre andra präster närvarande. En av dem vägde givetvis tungt eftersom det var självaste domprosten Så rent andligt var vi kanske lika många som föregående vecka :) men tänk om alla som dyker upp 1-3 ggr i månaden kunde komma samtidigt. Då skulle vi vara många. Det känns som om gudstjänstförsamlingen blir allt stabilare. Deltagarna kan och lever med i liturgin alltmer och alltfler tar eget ansvar i gemenskapen. Så är det bevisat att det går att bygga församlingsgemenskap även kring svenskkyrklig gudstjänst. Bara man konsekvent slår på samma spik år efter år och inte förvirrar församlingen med ständigt exprimenterande.
 
Glädjande också att få deltagande av Mats Sjölind, OAS-lovsångsledare från Österbotten. Han råkade bara vara i stan av en aning komplicerade skäl. Vi hann dock kort diskutera ev medverkan vid ev OAS- möte i Storstrand till sommaren. OM det ev blir av alltså.
 
Under eftermiddagen ägnade jag lite tid åt att renskriva det korta kyrkohistoriska föredrag jag höll på bönhuset för en tid sedan. Måhända kommer det så småningom att synas på bloggen.
 
Efter arbetsdagens slut blev det besök hos goda vänner där även andra vänner var så fick vi glädja oss över våra gemensamma OAS-minnen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0