Vad hjärtat är fullt av

det får en egen kategori på bloggen, skrev min gamle kamrat i kommentar till föregående inlägg. I så fall borde min egen arbetsplats få en egen kategori efter denna vecka. Men jag har från första början av mitt bloggande bestämt att inte använda bloggen för diskussioner som bör vara interna i arbetslag och församlingsgemenskap (om än jag inte förmått följa den regeln till hundra procent).
 
Idag firade jag högmässa i Hertsökyrkan. Ovanligt kort predikan, tyckte några vid kyrkkaffet, men medgav sedan att dom klockat den till 17 minuter. Jo, det var nog ovanligt kort. Skälet: vi hade årsmöte för Frimodig Kyrka i Luleå stift* i Lycksele igår. Borta hemifrån mellan 07.15 och 24.00 under lördagen. Som vanlig (höll jag på att skriva) så funkade inte kyrkklockan när högmässan skulle inledas. Jag bad en av kyrkvärdarna säga till organisten att vänta två min med ingångspreludiet så att dom som är vana slinka in under ringningen skulle "hinna".
 
Fastlagssöndag betyder att man kan sjunga Litanian, vilket jag gjorde. Alltid lika roligt få sjunga den.
 
Nattvard i västlaestadianska bönhuset i dag, verkar det som, eftersom vår trogne vän därifrån som alltid dyker upp i kyrkan när det är bönhusnattvard var på plats i högmässan idag.
 
Efter en stunds vila hemma under eftermiddagen besökte jag mamma och visade bilder på barnbarnet.**
 
Lediga dagarna under veckan skall ägnas åt undanbärande av möbler i hall och stora sovrummet så målare kan komma och spackla och sätta upp nya tapeter.***
* att Frimodig kyrka är den nomineringsgrupp som har roligast bevisades gälla även på stiftsnivå
 
** den korta kommentaren behöver ju ingen egen kategori! :)
 
*** jag har insett hur oerhört billigt det blir med rotavdraget. Tänk att på 11/2 dag få det gjort som skulle ta mig flera veckor, en stund här och en stund där.)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0