Förnyelse

sker just nu av hemmet. Igår hade jag en målare i huset som spacklade och tapetserade. I morgon kommer han igen och tapetserar det sista.
 
Idag har god vän hjälpt mig byta tvättmaskin. Ny inköpt på Elon och den gamla körd till återvinningen på Kronan.
 
Idag anlände med posten även senaste numret av tidskriften Keryx med det ytterst intressanta temat "Sakrament och karisma". Undrar hur det ska gå med den tidskriften nu. Ska Ulf Ekman fortsätta vara redaktör efter sin konvertering? Får erkänna att jag läst den tidningen sedan starten för över tio år sedan. I den har man utan tvekan kunnat följa Ekmans andliga utveckling. Många är de gånger han skrivit utmanande om "pingst-karismatikers" synsätt i olika frågor, vilka han ofta bedömt som förenklade, ofullständiga och ibland onödigt trångsynta. Ofta när jag läst honom har jag upplevt det lite falskt att han kommenterat och adresserat den anonyma och okända massan av "pingst-karismatiker" och "väckelsekristna". Han borde oftare skrivit (eller i något sammanhang uttalat) "jag", detta är "min" brottning.
 
Nu är det kanske dags inviga nya tvättmaskinen genom att köra en tvätt. Nå, den gamla tvättade bra (ända tills motorn pajade) så jag är glad om "förnyelsen" återupprättar exakt samma nivå som jag alltid befunnit mig på.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0