Piteå

är en trevlig liten stad. I vart fall om man rör sig mest på gågatan. De människor jag känner i nejden är också trevliga. Idag träffade jag dock inte fler än två och var inte i närheten av gågatan.
 
En snabbtur med motorcykeln på morgonen var ärendet, för att få hastighetsmätaren fixad på Piteå Motor & MC eller heter det MC & motor. Nå jag behövde inte vara där länge så jag hann hem i tid för dagens uppgifter. Bara något som lossnat som behövde fästas. Sannolikt hade jag klarat det själv om jag ansträngt mig men jag har faktiskt aldrig ordentligt gett mig på att meka med motorcykeln. Inte mer än att byta olja och filter en gång per år och ladda batteriet. Mina mek-ambitioner tog slut efter mina två första bilar, en Volvo Amazon och en 145:a. Nå min förmåga med mejsel och hylsnyckel ska inte överdrivas, men jag klarde bla byta bakre stötdämpare, knutkors i kardanaxeln, övre eller nedre länkarmsbussningar. Förutom brombelägg och bromsbackar. Amazonen hade ju trumbromsar bak.
 
Den minnesgode påminner sig att det var ett bra tag sedan hastighetsmätaren slutade fungera, mitten av maj. Sedan dess har hojen fått stå. Ett allvarligt tecken på att nyhetens behag definitivt gått över. Men när man väl sitter på hojen är det roligt. Men nu kanske hojåkandet får fart då svåger i Uppsala börjat köra lite. Egentligen är det hans son som skaffat fordonet, men då fadern - precis som jag - har MC-kort på köpet med bilkörkortet så är det ju bara att hoppa på. Ska bli kul köra tillsammans vid tillfälle.
 
Noterar f ö att min motorcykliga fackförening SMC ställt sig bakom årets Pride. Vad ska man säga om det? Borde jag protestera igen?* Nej då får jag kanske flimmer i hjärtat igen.
* RFSL framstår utan tvekan som vårt samhälles skickligaste lobbyorganisation. Dom har ju fått det hela till att det är självklart att man måste ställa upp på deras sexualpolitiska agenda annars är man mot "alla människors lika värde" vilket ingen vill vara. Alltså faller folk som käglor inför hotet att framstå som motståndare till mänskliga rättigheter.
Men att en barnmorska vill ha samvetsfrihet att slippa kränka små barns människovärde genom att inte medverka till att ta deras liv - nej det går inte.
Upp- och nervända värld!
 

Kommentarer
Postat av: Håkan Kero

Det fanns en skicklig lobbyist i ormens skepnad redan när Eva och Adam var i Edens lustgård.
Ja du Tobbe, ska vi flytta till en annan planet? Eller ska vi fortsätta som Noa? Han fick ju åtminstone sju med sig in i arken.

Svar: Vi uppmuntrarar varandra att i trohet och kärlek stå fast vid sanningen.
Torbjörn Lindahl

2014-07-05 @ 09:12:37
URL: http://hkankerosblogg.blogg.se
Postat av: Suppleanten

Håller helt med Håkan. Ormen är verkligen en duktig lobbyist!

Har de senaste dagarna grunnat på detta med värderingsförändringar i vårt samhälle och i vår tid, och kanske denna gång med anledning av Tornedalen Pride.

Har läst nånstans att det inte bara har skett en förändring i värderingarna utan också i det sätt på vilket många skaffar sig sina värderingar. Om jag inte missminner mig så var det en amerikansk undersökning som tydligt påvisade att man tidigare i större grad övertog sina värderingar av sina föräldrar och bildade dessa i mötet med auktoriteter som skolan, kyrkan etc. Men att barn och unga idag i allt större utsträckning bildar sina värderingar i samspel med kompisar och jämnåriga.

Jag tror att detta dessvärre stämmer och förklarar mycket av det som nu sker omkring oss och allt det "besynnerliga" vi får bevittna i vår tid.

Barn och unga har inte mycket till grund när det gäller att bedöma rätt och fel, och har man inte det, så har man knappt någon urskilningsförmåga när det gäller att bedöma företeelser som till exempel den ovannämnda.

Om vi inte fostras till att det finns auktoriteter i livet och att Bibeln är den största, så får vi för oss att det är det egna hjärtat som ska göra bedömningen. Man "följer sitt hjärta", som det så vackert brukar heta. Men det är ganska bedrägligt, eftersom ett mänskligt hjärta kan rymma rätt mycket och kan spela människan ett spratt. Så tänker inte nutidsmänniskan, men, så säger faktiskt Bibeln, Guds ord. "Hjärtat är bedrägligast av allt", säger Jeremia (17:9) och därför räcker inte det ensamt som värderingsgrund.

Ett hjärta och samvete måste lysas upp av Guds ord. Först då är det något att "följa". Det hjärtat har en annan grund för livet och dess värderingar, en lojalitet som det i första hand följer. Att tro på Jesus är en sak, och att följa honom en annan. Hela Johannes 15 handlar ju om vikten av att följa och "blir kvar" hos Jesus.

Därför handlar den stora striden i vårt tid ytterst om hjärtats relation till Jesus. Om vi valt att följa, så är vi överlåtna till Honom och till hans ord. När vi är det, så har vi ett mäktigt vapen i vår hand, nämligen Andens svärd, Guds ord. Det vapnet ger oss en förmåga att se tidens tecken. Den helige Ande är en salva för våra ögon som gör att vi ser tiden och kan bedöma den i ljuset av Guds ord. Vi kan bedöma företeelser och har hjälp att verkligen skilja ljus från mörker. Det gör också att vi är beväpnade mot "lobbyisten" som på sitt sofistikerade sätt och med sina lögnaktiga trick vill bedra människan. Men med hjälp av Guds ord kan vi till och med avslöja mörkret och dess ofruktbara gärningar, för att citera Paulus(Ef.5.11).





2014-07-05 @ 19:00:34
Postat av: s

Amen, suppleanten

2014-07-06 @ 22:04:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0