Nu ska jag bekänna

en svår synd!
 
Jag skiter fullständigt i Almedalen och Almedalsveckan. Bryr mig inte ett smack. Har absolut ingen som helst lust att någon gång vara där. Har inte läst det minsta om Almedalen annat än sådant som råkar stå om saken på tex bloggar som jag följer året om oavsett om det är Almedalsvecka eller ej, tex Bloggardag.
 
Jag har ingen som helst känsla för att det skulle vara särskilt meriterande för vår ärkebiskop att bli hetast i Almedalen. Det var hett nog i bastun på flotten hos gammal ungdomsvän för knappt två veckor sedan, särskilt som annan ungdomsvän försökte utmana oss övriga att tåla värsta hettan. Och när det senare avslöjades att den PR-firma som gett ärkebiskopen priset i själv verket har uppdrag för svenska kyrkan - om än inte något uppdrag kopplat till just Almedalsveckan - då förvandlades ju ärkebiskopens heta bastubad med ett magplask till ett vinterbad i iskall vak.
 
Jag har inte följt med ett dugg i vilka aktiviteter som gått av stapeln i Almedalen olika dagar. Inte heller har jag någon som helst aning om "svenska kyrkans" "närvaro" därstädes.
 
Däremot gläder jag mig - något igenkännande - när min gamle kamrat på sin blogg berättar att han på uteservering på sin ort träffat ett gäng ölande ca 55-åriga (gissningsvis) män som utnämnt honom - sin gamle konfirmandpräst - till "världens bästa djävla präst".
 
I mina ögon gör det honom mycket hetare än ärkebiskopen i Almedalen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0