Kommentarsfältet

Eftersom jag nu - och inte bara en gång utan vid några tillfällen i snabb följd - underlåtit att publicera några kommentarer som influtit så vill jag återigen ge min syn på hur jag vill att kommentarsfältet till denna blogg ska användas.
 
1. Jag tillåter helt klart att kommentatorer framför åsikter som är i strid med vad jag skriver.
 
2. Men jag vill - som jag tidigare skrivit flera gånger - inte ha kommentarer som "mer är ett uttryckande av starka känslor än verklig argumentation".
 
3. Jag vill att kommentatorer citerar mig korrekt och inte lägger sina egna ord och tankar i min mun eller i mitt knä!.
 
4. Jag publicerar ogärna kommentarer där jag upplever att kommentatorn ägnar stort utrymme åt att argumentera mot en uppfattning som vederbörande missförstått att jag skulle omfatta. Ibland kan jag tålmodigt gå in i ett sådant samtal men ibland så "ids jag inte" (som vi norrlänningar säger) ägna en massa energi åt att rätta missförstånd innan vi ens kan börja samtala som folk.
 
5. Samtalet i kommentarsfältet till denna blogg ska kort sagt vara lungt och sakligt. För jag vill inte medverka till den totala brist på hyfs och kultur som ofta förekommer på nätet. Och i det fallet så "stämmer jag hellre i bäcken än i ån".
 
Att några goda vänner redan för länge sedan uttryckt att jag därmed för en meningslös kamp mot ett numera vitt utbrett nät-ohyfs gör mig ingenting. Jag är van att stå ensam likt den ståndaktige tennsoldaten.
 
6. I några av de kommentarer som jag raderat har hänvisningar gjorts till kommentarsfältet på Dag Sandahls blogg. Det är just ett sådant kommentarsfält jag inte vill ha här även om jag i princip delar Dags syn att kommentarer kan vara "informationsbärande"..
 
7. Normalt vill jag inte ha anonyma kommentarer eller kommentarer bara med förnamn. Men i vissa fall släpper jag igenom kommentarer ändå, men ta det inte som en rättighet. (De flesta som kommenterar under signatur är ju kända för mig).
 
8. Kommentatorer som sett sina kommentarer förbli opublicerade ges nya chanser.
 
9.  Rekommendation till ivriga kommentatorer för att komma i rätt stämning för denna bloggs kommentarsfält: lugna dig en dag innan du skriver!
 
Torbjörn Lindahl
 
PS. Jag vill inte ges något som helst ansvar för vad människor som - på inte helt klara grunder - betraktas som mina "vänner" skriver i kommentarsfältet på Dag Sandahls blogg.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0