Fastetid

kommer snart. På onsdag firar vi askonsdagsmässa. I år kommer jag dock inte att utlysa någon särskild bloggfasta. Jag tycker jag skriver så lite numera att det knappt finns något att fasta ifrån. Tycker inte jag kommit igång med bloggandet ordentligt sedan julbloggfastan upphörde. Ingen ide fasta från kött om man är vegetarian så att säga.
 
På lördag har vi årsmöte för Frimodig Kyrka i Luleå stift. Årsmötet kommer att hållas i Lycksele. Läs mer här.
 
En gammal kamrat som jag talade med i telefon* för någon dag sedan undrade om jag inte skulle skapa en ny katogori här på bloggen, typ "morfar funderar" el dyl, när jag nu fått barnbarn. Jag svarade att det kommer aldrig att ske.
 
Däremot funderade jag för en tid sedan om jag skulle starta en alternativ anonym blogg för än mer uppriktigt gnällande klarspråk än man kan ägna sig åt på en öppen blogg. Jag funderade på att kalla den "Gnällspiken". Men då jag som research googlade på det ordet fann jag antalet bloggar med gnällspik i namnet (eller åtminstonde bloggar där ordet frekvent förekom i texterna) vara så oräkneligt många att jag lade ner projektet. Dessutom känner jag mig numera, som jag tidigare antytt, inte tillräckligt gnällig. Beror det på åldern, på hormonförändringarna? Tänker på det jag hörde en gång på nyheterna om risken med att tillföra extra manligt könshormon (vilket vissa män gör för potensens skull). Detta kan ha sin risker då hormonet ifråga inte bara påverkar sexualiteten utan även aggressiviteten. Läkaren i intervjun berättade hur det skulle kunna gå om en 70-årig man har samma mängd manligt könshormon som en 18-åring: morfar spelar fia med 4-åriga barnbarnet och förlorar; ger barnbarnet en rak höger i nyllet.
 
Nu ska jag .... inte skriva något om barnbarnet som jag ännu inte sett.
 
*  jag erkänner att det ibland kan vara gott med gamla kamrater på andra orter som man telefonledes kan kontakta när man behöver ventilera den situation man befinner sig mitt i och har behov att få någon som ser med distans på ens egna göranden och låtanden.

Kommentarer
Postat av: den gamle kamraten

Det självsäkra "...det kommer aldrig att ske" vad gäller morfarsskapets roll på bloggen påminner i mycket stor utsträckning om Petrus kaxighet...

Svar: Alla människor och generationer har ju en tendens att uppfinna hjulet på nytt.
Torbjörn Lindahl

2014-02-28 @ 21:58:59
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se
Postat av: Bodil

Måste säga att jag fullständigt håller med "den gamle kamraten" ;)

Svar: Notera att jag inte skrivit att barnbarnet aldrig kommer att nämnas, bara att det inte (blir så mycket att det) kommer att behövas en särskild kategori för det ändamålet.
Torbjörn Lindahl

2014-03-01 @ 14:57:11
Postat av: den gamle kamraten - igen

Du lovar och lovar...

Du vet inte alls hur mycket du vill nämna och hur stort fokus barns barn får, inte heller hur stor plats små känslo- och kärleksimperialister intar i en hjärta. Och säger inte Mästaren något som lätt omskrivet skulle kunna vara: "Det hjärtat är fullt av, det får en kategori på bloggen"?

PS: Det är riktigt kul att i all skämtsamhet jaga dig med Skriftens ord. Kul - men kanske inte helt seriös så kallad "kontextuell teologi". DS

Svar: Finns det seriös "kontextuell teologi"???
Torbjörn Lindahl

2014-03-02 @ 16:30:40
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se
Postat av: den gamle kamraten

All teologi som är seriös är kontextuell!
Saknas kontetualiseringen är teologin INTE seriös. utan antingen idéhistoriskt dravel med ibland tillbakablickande nostalgiska inslag eler så rent flum utan substans för människorna - de är ju de som är kontexten.

Svar: Aha, då förstår jag :)
Torbjörn Lindahl

2014-03-03 @ 00:31:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0