Stöld

har jag inte råkat ut för. Istället var det min ordvitsige lillebror som i telefon berättade:
- Grannens spark blev stulen av en medbrottsling.
Jag säger som jag brukar: var får han allt ifrån!
 
Familjegudstjänst hade vi idag i Hertsökyrkan. Ovanligt många deltagare. Sista åren har deltagandet vid familjegudstjänsterna märkbart dalat. Så nu bröts trenden. Och ovanligt många barn. 
 
Efter div efterarbete blev det lite tid vid datorn för versamhetsredovisning. Dvs redovisa hur stor del av arbetstiden som använts till den grundläggande uppgiftens olika delar gudstjänst, undervisning, diakoni, mission. När vi för några veckor sedan fick systemet presenterat för oss uppstod diskussion om vart olika verksamheter ska hänföras. Enskilda samtal var diakoni sades det. Jag  protesterade. Ett samtal som innehåller eller leder till bikt är gudstjänst hävdade jag Och fick rätt. Och ett samtal som handlar om tron även utan bikt är väl att se som en fortsättning på predikan. Alltså gudstjänst. Så redovisar jag.
 
Senare blev det ett besök i bönhuset. I andra predikan lärde jag mig att Calvin var fransman. Alltid roligt lära sig något. Lärdomen förmedlades i en bisats i samband med att skillnaden mellan luthersk och reformert nattvardssyn utreddes. Helt lutherskt renlärigt uttalades att nattvardens bröd och vin ÄR Kristi kropp och blod. Inga symboler
 
Efter gudstjänsten hembjuden på glögg o fika hos kristen familj tillsammans med flera andra. Trevlig kväll.
 
Väl hemma fick jag besked av äldste sonen att han efter många år i Stockholm äntligen fått ett förstahandskontrakt på en lägenhet. Glädjebesked.

Kommentarer
Postat av: Populisten

Medbrottslingar är det såna som kommit på glid?

Svar: Förmodligen en som önskar att han inte åker fast!
Torbjörn Lindahl

2014-12-22 @ 19:46:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0