Begravning

var jag på idag. I Tornedalen för andra gången på några veckor. Denna gång för kh em Östen Tano som jag tidigare nämnt.
 
Började min resa österut redan igår afton och stannade till hos gammal vän som bor ungefär halvvägs. Där blev det middag, intressanta samtal och bastu.
 
Begravningen idag var i Haparanda kyrka. Gudstjänsten leddes av Roland Wälivaara. I samband med begravningen talade även Bengt Pohjanen. Han och Östen delade många minnen från gemensamma förkunnarsammanhang. Både talen i kyrkan och de flerfaldiga talen på minnesstunden bidrog till att ge ett glatt och fint minne av Östen, vännen, förkunnaren, ivraren, den som alltid kände att "nu är det på gång".
 
Vid minnesstunden hamnade jag bredvid Bengt och fick anledning diskutera lite ortodox teologi. Även några andra möten med gamla vänner blev det. Det är märkligt vilken samhörighet man fortfarande kan känna med dem med vilka man delade djupa erfarenheter under det välsignade sjuttiotalet, oavsett om vi idag är laestadianer, svenskkyrkliga, ortodoxa eller något annat.
 
Kunde givetvis inte låta bli att besöka mammons tempel IKEA när jag ändå var i staden. Ca 650 spänn kostade det. Men det var bara sådant jag tänkt ut i förväg. Inga impulsköp.
 
Väl hemma fick jag plötsligt ett städryck. Plockade t o m fram dammsugaren. Och inget av de hundra sätten att undvika dammsugning tycktes fungera.

Kommentarer
Postat av: Bengt Pohjanen

Ja, till vänster om mig satt Wicke och till höger Tobbe. Det var en fin stund. Trons gemenskap är påtaglig, levande och förblivande.

Svar: Visst är det så!
Torbjörn Lindahl

2014-12-09 @ 17:42:37
URL: http://www.sirillus.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0