Fortsättning

Blev det idag (fast just nu är det ju redan igår).
 
Tog mig med beslutsamhet an arbetsrummet på övervåningen. Nå, arbetsrum och arbetsrum. Det var nog länge sedan jag utförde något väsentligt arbete i det rummet. Det jag skulle kunna göra där är tex betala räkningarna en gång i månaden. Det gör jag oftast vid köksbordet vid bärbara datorn. Förbereda predikningar vore kanske lämpligt arbete för en prästs arbetsrum. Men det vande jag mig av med - att vara i arbetsrummet alltså, inte förberedelsen - under de år jag inte hade något arbetsrum eftersom vi bodde sex personer i lilla radhuset och sovrum gick åt i mängd åt halvvuxna barn. Då utvecklade jag vanan att förbereda mig vid köksbordet eller i vardagsrumssoffan (beroende på var det tillfälligtvis var mest fritt från tonåringar) eller sittande i trappen med bibelkommentar i knät, eller i yttersta nödfall då behovet av åtminstone något så när stillhet var extra stort, sittandes i klädkammaren (hände nog bara en gång). Alltså är det s k "arbetsrummet" numera mest ett förråd. De enda gånger jag gör något vettigt där är när jag vill kolla något i Illustrerat Bibellexikon och inte ids bära ner de tunga böckerna.
 
Och böcker i mängd har jag samlat där också och det var dem jag nu gav mig på. En rejäl mängd direkt till sopförbränningen, en liten del till Kupan, Röda korsets Second hand-butik och en del ligger nu i låda för eventuell överlåtelse till närbelägen Folkhögskola enligt min gamle kamrats förslag. Jag föreslår att min gamle kamrat, som kanske har visst hum om folkhögskolas eventuella intresse, kommer förbi någon gång då han besöker barnbarnen och gör en grovgallring.
Framåt aftonen började jag läsa om en bok som jag visste att jag hade och har läst förut men som jag nu råkat stöta på: Nils Johanssons exegetiska utläggning av 1 Kor 11-14 vilken visar att kvinnor i prästämbetet är helt oförenligt med Bibelns och Paulus' tankar. Tyvärr hann jag inte läsa den klart eftersom vän i Boden ringde och bjöd på kvällsfika tillsammans med andra vänner. Det blev mest OAS-snack. Ska vi satsa på en OAS-helg även nästa sommar?
 
Resan Luleå-Boden tor skedde med MC. Se så, Ann O Nym, jag har inte helt tappat stinget.

Kommentarer
Postat av: +Göran

Jag blir ständigt på nytt fascinerad av norrländska uppfattningar av avstånd. Fyra mil för kvällsfika? Här i Mälardalen skulle man möjligen åka fyra kilometer, i Stockholms innerstad bege sig högst fyra kvarter för detta.

Det gläder mig att det uppenbarligen blev ett trevligt kvällsfika!

Svar: Det var ju trevligt att att de fördomar vi har om oss själva här i norr besannades.
Torbjörn Lindahl

2014-08-06 @ 08:39:26
Postat av: Ann O Nym

hade nästan börjat tro att du gjort allvar av det bloggade löftet?? att sälja den anabola mopeden

Svar: Kommer inte på fråga!
Torbjörn Lindahl

2014-08-06 @ 10:52:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0