Långfredag

går nu mot sitt slut. Tidigt började dagen för mig då jag får allt svårare sova ut på morgonen när solen lyser. En tidig morgonpromenad blev det. Och precis som många gånger förr fick jag anledning begrunda hur mycket pant -burkar och flaskor som folk dräller omkring sig vid vägkanterna. När nu solen och värmen gjort sitt på drivorna syntes det ännu tydligare. Väl hemkommen efter promenad kunde jag inte låta bli göra rundan ett varv till - med cykel denna gång och medhavande några plastkassar att samla i . 53 burkar och flaskor blev dagens skörd. Inte så illa för en som ser fram emot att snart vara fattig pensionär.
 
Övriga dagen i Hertsökyrkan. Gudstjänst 11 och andakter 15 o 18. Allt lett av kollegan Bosse. Däremellan samvaro, samtal och bön i kyrkan. En liten grupp var i kyrkan hela dagen, andra stannade del av dagen eller kom och gick i olika omgångar. Domprosten med två äldre barn dök upp under del av eftermiddagen. Deras närvaro inspirerade till uppbyggliga samtal med flera gripande vittnesbörd. Är nästan beredd hålla med arbetskamrat som för en tid sedan uttryckte att det verkar som om vi fått en kristen domprost.
 
Under dagen tog jag mig också en stund att skriva det utlovade brevet till ansvariga angående senaste numret av församlingsbladet. När helgen är över och jag känner mig tämligen säker på att de läst det ska jag lägga ut det på bloggen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0