Fyra mässor på trettio timmar

Blev det. Andakt med mässa  på äldreboende igår, därefter mässa i ett hem. Idag i ett hem under eftermiddagen och sedan ordinarie skärtorsdagsmässa i kyrkan. Helt klart roligare än sammanträden. Måste nog börja uppfatta det som ren nåd att kyrkomötet sedan snart 17 år tillbaka lagt hinder ivägen för karriären så man inte kan bli kyrkoherde. Dessutom behöver man ju inte ta något ansvar för församlingsblads utformning. 
 
I lördagens Norrbottenskuriren var det en artikel om församlingsbladet som "kommit ut". De två redaktörerna och ansvarige utgivaren kh Marklund uttryckte samfällt att reaktionerna varit mest positiva. Det inspirerade mig att skicka ett brev - har inte hunnit än men lovar att det kommer - där jag ska berätta allt som vi vanliga anställda fått möta, vi som befinner oss närmare golvet i mer jämställd position med s k vanligt folk. Mest positiva reaktioner? Befinner vi oss på olika planeter?
 
Ovanligt många på mässan i Hertsön. Nästan 60 personer enligt vaktmästaren. Nu ser vi fram emot att få följa Frälsaren nästan timme för timme. Långfredag kl 11, 15 och 18; påsklördag kl 11.
 
En nyinflyttad koptisk famij som deltog i mässan fick också information om andakterna under långfredagen. För dem verkade det vara den naturligaste sak i världen.
 
Flera anmälde också intresse för  knytkalaset på lördag kl 18. Verkar bli en trevlig fest. Välkommen även oanmäld.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0