Socialdemokrater borde köra motorcykel

Det finns nämligen en osviklig regel i motorcykelkörandet: du hamnar där du fäster blicken. Vill jag åt höger ska jag titta åt höger, vill jag åt vänster ska jag titta åt vänster. Det är i praktiken nästan om möjligt att svänga åt motsatt håll än det åt vilket man vridit huvudet. Ska man balansera hojen i maklig fart i sakta manövrar så är det mycket lättare att ramla omkull om man tittar ner på den mark som man inte vill hamna på och mycket lättare att balansera om man fäster blicken borta i horisonten.     Tre kyrkoval i rad nu har S fokuserat på att det handlar om att bekämpa sverigedemokraterna. Tre val i rad har sverigedemokraterna i runda slängar fördubblat sitt mandatantal i kyrkomötet.       2001 två mandat.   2005 Första allvarliga bekämpa-SD-valet. Då fick dom fyra mandat.   2009 var anti-SD-kampanjen lite svargare. Då blev SD:s ökning inte riktigt en dubblering. Bara från fyra till sju.   2013 Det skarpaste rösta- på-oss- för-att hålla-de främlingsfientlige-borta-valet hittills. SD mer än fördubblar, från sju till femton.       Fattar sossarna? Troligen inte. Uppenbarligen åker dom för lite motorcykel. Jag bjuder gärna Olle Burell på en tur. Det kan visa sig vara ytterst lärorikt.     .

Kommentarer
Postat av: den gamle kamraten

Med bakgrund i denna motorcyklistiska tankemodell funderar jag likt rumpnissarna i Ronja Rövardotter:

Frimodig Kyrka fäste blicken för att göra en sväng mot fler röster och fler mandat. Hojen fortsatte rakt fram. Vaffödådå?

Svar: Alla FK:are är kanske inte motorcyklister! I ett val som ligger undertecknad motorcyklist närmare, valet till stiftsfullmäktigen i Luleå stift ,så ökade FK med 97 röstande från 4,13 till 4,46 %Nu blir det nog hoj till jobbet efter lunch!
Torbjörn Lindahl

2013-09-17 @ 08:26:58
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se
Postat av: Anders Klang

(s)är bra underliga. De vill minska SD:s inflytande men kämpar med näbbar och klor för politiska val till Svenska kyrkan. Konsekvensen av detta blir att SD får inflytande.

Svar: Jo, och det var många som varnade för detta när det nuvarande systemet skapades inför "skiljandet av kyrka o stat" år 2000, men socialdemokraterna ville inte ta varningarna på allvar.
Torbjörn Lindahl

2013-09-17 @ 15:19:26
Postat av: SvBG

Bra jämförelse!
Åter dags att påminna kyrkan (och sig själv) om klassikern "Fäst dina ögon på Jesus"!

2013-09-18 @ 07:27:37
URL: http://www.svenbertilgrahn.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0