Höga höjder

har det blivit idag. Var en sväng till Boden och mötte gammal vän sedan länge som ägnar sig åt paramotorflygning och som erbjudit mig åka med på en tur. Vi startade från gamla A8-området i Boden där klubben ifråga tydligen brukar ha sin startbana. Det var faktiskt på samma ställe som jag bromsade omkull mig på en MC-avrostning för fyra år sedan. Denna gång skedde dock inga missöden. Riktigt roligt faktiskt. Gamle vännen hade kanske väntat sig att han skulle få mig yr eller illamående genom div svängar hit och dit, men lyckades inte få mig att ge tecknet "tummen ner" utan det var bara "tummen upp" från min sida.
 
Nej, rädd blev jag inte. Roligt få se Boden med älven och kraftverksdammen och allt uppifrån. Riktigt vackert. Vi cirklade även en stund över huset där äldsta dottern med fästman bor. Snarare blev det lite tråkigt att bara sitta och inte göra någonting, även om jag en liten stund fick pröva styra genom att hålla i Björns tummar när han höll i styrhandtagen.
 
När jag åkte MC hem igen höll jag dock själv i handtagen och kunde svänga hur mycket jag ville. Blir jag sugen byta motorcykeln mot paramotorflygning? Nja...? det ska vara för chansen att få umgås med gammal kompis i så fall. Men det avskräckte inte. Jag prövar gärna igen.
 
Arbetskamrat har beställt att få åka med på motorcykeln någon gång. Undar hur hon kommer att känna det? Jag tänker dock inte anstränga mig att få henne illamående.
 
Givetvis är de höga höjder jag befunnit mig på, en profetisk signal om de höga höjder som Frimodig kyrka kommer att nå i kyrkovalet. Om särskilt sossarnas budskap är så tunt som det återkommande verkar i artiklar och på hemsidor, där dom inte gör annat än försöker klumpa ihop FK med sverigedemokraterna, så kommer givetvis alltfler att inse att det inte är något att rösta på. Borgerligt alternativs mfl försök att framstå som kyrkligt opolitiska är visserligen ett steg i rätt riktning men än så länge en aning ihåligt. Kristdemokraternas program känns fromt och fint men, ärligt talat, lite kyrkligt okunnigt och att dom är lite...(jag söker ett ord som jag just inte kommer på, gör jag det senare så rättar jag. Läsarna kan ju försöka gissa vilket ordet* är)... Posk, vad har dom egentligen kvar nu när de flesta av deras profilerade företrädare gått till Frimodig kyrka?
 
Helt uppenbart: det enda verkliga alternativet i kyrkovalet är FRIMODIG KYRKA. Alla som är kristna och är medlemmmar i svenska kyrkan SKA rösta. Kom inte och gnäll på kyrkan om ni inte tagit chansen rösta på något av de goda eller åtminstone mer acceptabla alternativen. Tänk på att även ungdomar från 16 års ålder får rösta.

* nu kom jag på ordet jag sökte: aningslösa

Kommentarer
Postat av: den gamle kamraten

Tobbe!

Tidigare i veckan läste jag en insändare i Piteå-Tidningen. Du hade skrivit den. Den var dessutom bra. Resonerande, upplysande, argumentativ.
Jag vet inte i vilka övriga publikationer den införts och har därför ingen aning om spridningseffekten.

Då jag inte fattat hur man - eller ens om man kan - i PT:s nätupplaga hittar din textmen uppmanar dig innerligen och strängeligen att publicera samma text här på din blogg. Då blir den "länkbar" och jag kan rekommendera den till var och envar som läser min blogg - och på Facebook.

VERKSTÄLL!!

Svar: Kommer ikväll!
Torbjörn Lindahl

2013-09-08 @ 08:38:10
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0