Första natten

Någon läsare av denna ringa blogg som jag träffade för ett tag sedan yttrade att det var lite tunnt med reportage från min kyrkstuga detta år.
- Säsongen har ju inte riktigt börjat på allvar än, fick jag replikera. Men visst har det hänt förr om åren att jag varit där redan kring första maj. Men nu har stugsäsongen startat. I fredags innan jag for söderut så slog jag på värmen, och i natt sov jag där för första gången. Jag kom åter till sta'n tisdag f m efter att ha tagit nattåg från Göteborg. På resan träffade jag f ö förre kyrkoherden i katolska församlingen i Luleå. Det var trevligt. Vi har under åren haft mycket med varandra att göra bla genom de ekumeniska pastorsträffarna som vi båda deltagit i många gånger.
 
Igår kväll var jag även till Boden för träff med dem som till hösten ska kandidera för Frimodig Kyrka i Bodens pastorat.* Hör och häpna! men vi lyckades samla hela gruppen. Om några veckor träffas vi igen för att fördjupa oss i Frimodig Kyrkas valprogram.
 
Och det var alltså på vägen hem som jag svängde av och for till stugan. Taktiskt nog lämnar jag alltid nya lakan, pyjamas, handdukar mm och ser till att det finns kaffe och te när jag lämnar stugan för vintern så på våren är det bara att slå på värmen utan allvarligare förberedelsebehov. Som vanligt så lugnt och fridfullt att man....ja, jämförelser saknas. Dock störs friden numera en aning av återkommande funderingar över framtida renoveringar. Det har ju visat sig att behoven därvidlag är rätt stora. Jag borde vara pensionär så jag hade tid.
 
Under sista tiden har jag i olika omgångar nåtts av buden att det blir prästledda nattvardsgångar på sommarens båda laestadianska stormöten i Tornedalen. Alltså var oron obefogad att de initiativ som tagits lokalt på dessa orter skulle sprida sig till de gemensamma stormötena. Frågan orsakade ju, minst sagt, ett visst buller på denna blogg i vintras. Men nu tycks det alltså lugnt igen - än så länge!

* jag har alltså semester nu så jag knycker ingen arbetstid till Frimodig kyrka!

Kommentarer
Postat av: den gamle kamraten

Denna kommentar har inget med inlägget att göra! Jag vill i stället bara meddela att något du skrev för fem år sedan används som argument i en kommentarkedja till följande inlägg på en annan blogg:
http://dessaminaminstabroder.blogspot.se/2013/05/res-med-dagen.html

Svar: Märkligt att en så personlig självklarhet av vissa upplevs som så tänkvärt. Det säger kanske en del om kvaliten på genomsnittliga mellanösterndebatter. Jag skrev en kommentar på bloggen ifråga.
Torbjörn Lindahl

2013-06-02 @ 14:48:02
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0