Hertsön 40 år

har vi firat idag. Födelseåret för bostadsområdet är alltså satt till 1973. Hela området var visserligen inte färdigbyggt då, men tydligen så mycket att starten kan räknas från det året. De första årens utveckling av Hertsöområdet minns jag inte så mycket av, det var ju de åren jag var i Uppsala. När jag på allvar kom tillbaka till sta'n 79 var väl det mesta klart, kyrkans fanns tex från 1975, men då bodde jag större delan av 80-talet i Gammelstad så Hertsön var, om än inte riktigt på andra sidan jordklotet så väl, i andra änden av stan. Nu har jag varit präst där nästan en tredjedel av områdets levnad. 
 
Det kommer att bli ett flertal olika aktiviteter under året med anknytning till jubiléet och det riktigt officiella födelsedagsfirandet blir i höst. Men det var en trevlig dag på den del av Hertsötorg som till stora delar färdigställdes förra sommaren. De flesta organistaioner som finns på Hertsön hade någon aktivitet och reklam för sig under dagen. Kyrkan stod öppen och där visades under hela dagen i samlingssalen en film om Hertsön som några ungdomar gjort. Fin och positiv film om "vårt Hertsön" som är ett annat Hertsön än det Hertsön som ofta omskrivits i media och finns i många Lulebors inre bilder som ett problemområde.
 
Även själva kyrkorummet stod öppet och påfallande många tog chansen sitta en stund i kyrkan eller gå in och tända ett ljus. Kaffe serverades utanför kyrkan tillsammans med en god Hertsöbakelse i samarbete med annan organisation och vi hade våra trädgårdsmöbler ute. Sammanlagt en mycket trevlig dag som gav många positiva kontakter.
 
En bit bort fanns också några vänner från SMC med sina motorcyklar. Hade jag inte senare på em haft bråttom till en vigsel i Domkyrkan skulle jag också haft min hoj med. En fin vigsel blev det i Domkyrkan där jag mötte biskopen och ett gäng präster* och blivande präster och diakoner som övat inför morgondagens högmässa med präst- och diakonvigning. Jag fick krama om och lyckönska en av våra tidigare alpha-deltagare som nu vigs till diakon.
 
Snabbtur förbi mamma och vi fick tillsammans se helgsmålsbön från St Ansgar på TV och som brukligt i vår familj, sjunga Det ringer till vila.
 
Slutet gott, allting gott.

* en av dem jag träffade var kvinnlig präst från Älvsbyn (henne som min gamle kamrat på sin blogg brukar kalla brunetten, tror jag). Hon sa att min gamle kamrat under ett just avhållet läger skvallrat så mycket om mig och min tvillingbror att hon nu visste allt om mig.
Passa dig, gamle kamrat! Det finns nog ett och annat att berätta om dig också!

Kommentarer
Postat av: den gamle kamraten

Hoppsan!
Det verkar som om bloggaren blivit nervös över att jag delgivit informationer om honom. Han kan vara lugn. Pinsamheterna har jag inte berättat. I alla fall inte alla...
Och blir han lösmynt i retur så förtröstar jag på devisen "Bättre ökänd än okänd!. Kom igen bara!

2013-06-16 @ 15:27:21
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0