Undantaget som bekräftar regeln

Vill du veta ett bra sätt att få sitta ensam på bussen? Dvs att ingen sätter sig på sätet bredvid dig förrän exakt alla andra platser i bussen är upptagna. Alltså om det nu vore något att eftersträva. Jag säger inte att det är det. Undrar bara.
 
Svar: var klädd i svart prästskjorta med synlig prästkrage. Garanterat att ingen vill sitta bredvid dig. Tro mig. Jag åker för det mesta buss till jobbet. Men igår var undantaget. Hade jobbat förmiddagen och skulle sedan ha alpha på kvällen så det fanns tid fara hem några timmar under eftermiddagen, särskilt som ett planerat sorgehusbesök inställdes. När jag skulle ta bussen till jobbet igen sen eftermiddag så hände det som nästan aldrig händer: en person satte sig bredvid mig. Är bussen redan full, tänkte jag och vred lite på huvudet och spanade försiktigt bakåt i bussen. Där fanns gott om plats. Vad hade hänt?
 
Försiktigt förde jag upp handen mot skjortkragen och kände efter. Nej, jag hade glömt sätta tillbaka "frimärket" efter hemmavistelsen. Såg väl bara ut som en person med slarvigt uppknäppt svart skjorta. Där har ni undantaget som bekräftar regeln.
 
Nu ska jag snart ta buss igen på vägen till ett annat sorgehusbesök. Men nu har jag kragen på mig och ser fram mot avslappnande resa i lugn och ro.

Kommentarer
Postat av: Gunvor Vennberg

Kanske är det dags att lära av Fantomen och den civilklädda polisen och röra sig lite på stan utan "uniform" ibland? Som teologistudent har jag ofta kommit i samspråk med medpassagerare om tron, livet etc när jag t ex har åkt buss... Mitt tips är: Sätt dig med en teologisk bok och någon nyfiken kommer nästan garanterat fråga vad du läser mm tills du är framme utan att ha läst mer än någon rad!

Svar: Kanske det! Men jag försöker bara förverkliga det som lärdes ut till prästkandidater på min tid, att man ska ha prästkrage för att påminna människor om den andliga verkligheten för något annat tecken på den ser dom aldrig.
Men det är kanske annorlunda nu när man ser kvinnor i muslimska slöjor dagarna i ända!
Torbjörn Lindahl

2013-02-07 @ 23:00:54
URL: http://gunvorvennberg.blogg.se
Postat av: den gamle kamraten

Men liftar man är prästkrage en utmärkt sak vilket jag erfor ett antal gånger under tiden som stiftsadjunkt. Situationerna var följande: Med buss tog jag mig från busskuren bakom vinbärsbuskarna på tomten här i Älvsbyn till Öjebyn där jag plockades upp för att samåka med kollega på resa från Luleå till Skellefteå eller längre söderöver. Planen för returresan var att samme kompis - eller annan - skulle lämna av mig i Piteå/Öjebyn för att jag skulle ta bussen hem. Helt odramatiskt.
Dock: Var vädret vackert och relativt lång tid kvar tills dess bussen skulle gå valde jag att dumpas i Öjebyn vid en hållplats bussen skulle passera när den väl kom - om jag skulle vara kvar. Alla gånger jag hade prästskjorta blev jag uppplockad av någon halvt förvånad tvärnitande Älvsbybo innan jag såg kollegans bil försvinna nere vid gamla E4an.
Men en gång stod jag civilskjortig ända tills bussen kom.

Svar: Ja, det tycks vara en annan sak när man liftar. Har också en gång för många år sedan , iklädd prästskjorta, en sommardag försökt lifta från Mjölkuddsrondellen till Gammelstad. Det tog inte många minuter förrän en bil tvärnitade och backade tillbaka till platsen där jag stod.- Jag brukar aldrig ta upp liftare, men jag kände igen dig från skolavslutningen på persöskolan, var det jag hörde när han vevat ner sidorutan och bjöd in mig.

Men nu har väl skolverket snart förstört dom möjligheterna också!
Torbjörn Lindahl

2013-02-07 @ 23:49:25
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se
Postat av: Sölvi

Hej....Jag hittade hit till di blogg i dag....Kikade rundt lite.
Angående ditt inlägg här ovan; Jag tror att de flesta människor är nyfikna på den kristna tron..Men kannsje har de fått en fel bild av vad det innebär att vara kristen.
Sen så är det ju den "berömde" frågan, som alltid kommer upp vid samtal om tron: "Hur kan Gud vara god, när världen ser ut som den gör?" osv....Och pga. det så vill man inte ha med Gud att göra...
Eller så är det bara en "ursäkt"...För OM nu Gud skulle finnas, så måste man ju ta ställning till honom?
Min erfarenhet är också den, att det går bra att prata om "gud" med icke-kristna, men om man börjar prata om Jesus, blir det genast mera känsligt...
Tack för titten hos dej.
Ha det jättebra. Mvh.Sölvi

2013-02-10 @ 14:23:12
URL: http://kristenbloggen.blogg.se/index.html

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0