Nya nomineringsgrupper

dyker ju upp i kyrkovalet. Numera är det bara tre av de ordinarie partierna som uppträder i kyrkomötesvalet under öppet partinamn, c, s, och sd. Övriga partier döljer sig, ofta genom något slags -isk, = i svenska kyrkan.
 
Först har vi VISK, Vänstern i...
sedan FISK, Fria liberaler (tidigare Folkpartister) i...
och MISK, Miljöpartister i...
 
Den nya gruppen Borgerligt Alternativ som ersätter moderaterna borde ju rimligen kallas BoA. Hoppas dock det inte är en kramboa som kramar musten ur kyrkan. Men dom har ju av Dag Sandahl på hans blogg fått namnet SMISK, Smygmoderater i svenska kyrkan. Passande givetvis.
 
Pensionärpartiet blir givetvis PISK, eller är det kanske det givna namnat för Posk om dom också vill inordna sig i isk-gänget. Dom var väl först med "i svenska kyrkan"? och sedan flera av deras profilerade företrädare gått till Frimodig Kyrka så är dom kanske snart bara en i gänget med partierna.
 
Att kalla de kristdemokratiske för KRISK, nä det blev plötsligt inte lika roligt. Får försöka med något bättre.
 
I min ungdom minns jag att man ibland träffade gamla socialdemokrater som bara kallade partiet för demokraterna. Givetvis syftande på att det var det demokratiska alternativet på den socialistiska planhalvan, till skillnad från kommunisterna. Om dom plockade upp den gamla benämningen kunde dom ju bli DISK.
 
ÖKA (Öppen kyrka för alla)? varför inte Öppet i svenska kyrkan ÖISK? Att det låter lite väl likt ÖIS (Örgryte) kan väl accepteras. Det är väl mest Göteborgare i gruppen.
 
Men hur gör vi med de sista partierna?
 
Centern består ju av tradition av bönder. Dom värnar väl också om gamla stabila traditioner. Kunde ju bli Svenska Lantbrukare i svenska kyrkan, SLISK
 
Sverigedemokraterna kunde ju bli SVISS. Dom har ju ändå inget med kyrkan att göra så lika bra att tala klarspråk. Svenskar i Svenskt Sverige.
 
Vad ska vi frimodiga bli då? Givetvis FRISK. Det friska alternativet i detta sjuka sammanhang.

Kommentarer
Postat av: Jan Sjöberg

Heja Tobbe! Kul, träffande och tänkvärt.

Svar: Kul att få beröm också :)
Torbjörn Lindahl

2013-08-28 @ 13:10:35
Postat av: Håkan Kero

Den enda partiledare som uppmanar sina sympatisörer att rösta är Sd:s Jimmie Åkesson. Han skrämmer med böneutrop av muslimer istället för psalmer. Det var drygt 650000 röster 2009 i kyrkovalet. Sd fick ungefär hälften av den summan 2010 i riksdagsvalet. Sd har
en uppåtgående trend. Om Jimmie lyckas skrämma lika många som 2010 blir Sd ett störande parti på kyrkomötet.

2013-08-28 @ 17:47:06
URL: http://hkankerosblogg.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0