Socialdemokrater och Sverigedemokrater hör ihop

Nu är det bevisat. Det alla kunnat ana som haft någon inblick i verkligheten och inte bara lyssnat till slagord: Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna står varandra ytterst nära i de just nu viktigaste kyrkopolitiska frågorna, medan Frimodig Kyrka är det parti som står längst från Sverigedemokraterna. Jag har just läst i Kyrkans Tidnings kyrkovalsbilaga. Där visar det sig
 
(s) och (sd) ger samma svar på fyra av fem frågor
(fk) och (sd) ger olika svar på fyra av fem frågor.
 
Av alla nomineringsgrupper är Frimodig Kyrka den som mest avviker från Sverigedemokraterna. Det är det jag alltid sagt: "demokrater" som "demokrater" - samma underliggande statskyrklighet.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Men visst står Frimodig Kyrka och Sverigedemokraterna i samma stora tacksamhetsskuld till (S)ossarna? (S) såg till att kyrkan har ett valsystem som gör att grupper utan bred lokal förankring ändå kan ha säte och stämma i det högsta beslutande organet.

Svar: Det är förvisso så att Frimodig Kyrka kunnat växa till just pga ett system som vi principiellt ogillar, men kanske får detta räknas till den ofullkomlighet som hör den fallna världen till :)Man kan ju också beskriva det så att när de etablerade politiska partierna skapar ett system som är ägnat att gynna dem själva så gynnar det också andra.
Torbjörn Lindahl

2013-04-10 @ 17:29:30
Postat av: den gamle kamraten

Det var alltså jag som skrev den lite retsamma kommentaren nyss!

2013-04-10 @ 17:31:32
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0