Snart dags för årets stora händelse

Men först behövde man få hojen besiktad. Det fixade jag i Kalix i fredags. Fick ingen tid här i Luleå men det var ju bara kul att få en liten tur. Igenom besiktningen utan anmärkning! Bra gjort av gammal hoj. Nåja, kanske inte så gammal, men den har gått en del, nästan 9000 mil. Om jag antytt att jag ibland upplever att mitt MC-intresse svalnat en aning så är det bara när jag befinner mig en bit ifrån motorcykeln. Så fort jag sitter på den och kör så kommer glädjen tillbaka.
 
Har nu suttit en stund och läst på nätet inför förstamajrundan. Tider och platser. I stort sett som förra året. Räknar kallt med att min gamle kamrat dyker upp på Storgatan i Älvsbyn så vi får ljuga en stund som vi brukar. Undrar när han ska börja känna suget? Han har ju varit (snö-)skoterägare så lite känsla för fart och skoj bör han ha. Men kanske tänker han att det är bättre med djup snö än asfalt om man råkar ramla av och det är ju sant. Själv ska jag försöka låta bli det.
 
Detta är nu första gången på sju år som jag inte - som suppleant eller ordinarie - tillhör styrelsen för SMC norrbotten. Det innebär att jag inte på något sätt varit med i förberedelserna. Lite abstinens har man nog. Får väl koncentrera mig på det som styrelsen alltid ansåg vara min uppgift: kontakta vädrets makter och be om fint väder.
 
Vill man kolla mer om förstamajrundan så gå in på Sveriges motorcyklisters hemsida och titta in hos Norrbottensdistriktet. Där finns även kartor för exakta färdvägar om man vill gå ut och titta.
 
Och kom nu ihåg kära bilister att se upp. Det är inte säkert att det är en saktfärdig liten moppe som kommer mot dig när du ser ett lyse. Det kan vara en motorcykel som kör lika snabbt som din bil. Observera att i de fall då en MC-förare dör i olycka i kollision med bil och s k "extremt beteende" inte varit förhanden, dvs, avsaknad av körkort, stulen hoj, olaglig hoj, drogpåverkan mm, då är det nästan alltid bilföraren som är skuld till olyckan!

Kommentarer
Postat av: Håkan Kero

Glöm inte pingstrundan i Pajala!

Svar: Om arbetet tillåter!
Torbjörn Lindahl

2013-05-01 @ 13:00:39
URL: http://hkankerosblogg.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0