Nu ska jag berätta

om ytterligare ett avseende där jag står stadigt fast på samma grund som jag gjort förut - åtminstone de senaste nio vårarna:
 
- jag tycker det är lika roligt varje gång man ser de första motorcyklarna på våren. Det skedde idag. Förvånansvärt tidigt skulle jag nog säga. Det finns fortfarande isfläckar kvar här och där och gruset vid vägkanterna och i korsningarna ligger i tjocka strängar. Men OK, dom som vill dom vill. Fyra stora glidare var det. Sannolik HD men det kan ju varit någon japsare också, jag var inte tillräckligt nära för att se ordentligt. Men jag var likväl tvungen stanna utanför bilen en stund för att spana in de glänsade bestarna när dom parkerade en bit bort.
 
Glädjen i att se motorcyklar har man i ock för sig upplevt allt ifrån sin barndom men det är en helt annan känsla att se hojarna när man inser att man själv inom loppet av någon vecka kommer att glida, nej åka, nej köra omkring. * Det är väl precis som med tron. Det blir en helt annan sak när man själv tagit steget in i sammanhanget än när man bara lyssnar och ser.
 
Ändå känns det som jag är lite i valet och kvalet. Jag har ju kört betydligt mindre under några av de senaste tre-fyra åren än jag gjorde de första MC-åren. Det känns som att antingen ökar jag på ordentligt i år eller så kommer intresset sakta att svalna. Vi får se. Jag har i alla fall anmält mig till en broms- och kurvkurs på Mittsverigebanan under en helg i augusti. För dess skull bad jag också få senarelägga min semester en vecka.
 
Skälet till ett något avsvalnat MC-intresse är inte farorna - om nu någon trodde det. Jag har nämligen läst statistik som visar att av alla olyckor med MC inblandad där MC-föraren dör så ingår i en stor del av fallen ett eller flera av följande "riskbeteenden": rattfylla, stulen hoj, lånad hoj eller avsaknad av MC-kort. Inget av detta gäller mig. Ytterst få allvarlga olyckor drabbar dessutom mogna män i 60-årsåldern. (Precis som med bilar så är det unga killar som är mest olycksdrabbade.)
 
Andra glädjeämnen:
- vackert väder
- håller nu på att sammanställa Frimodig Kyrkas listor (valsedlar) till kyrkomöte och stift. Listorna blir betydligt längre än förra valet. Ett tydligt tecken på att det är fler som stöder oss och att fler insett att Frimodig Kyrka är det enda verkliga alternativet i kyrkovalet
- i morgon är det söndag och vi får återigen chans att gå i mässan och påminna oss Kristi uppståndelse

* jag har ju ingen glidare och man åker inte motorcykel. Man åker bil men kör motorcykel

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0