Kyrkomötet dag 3

Nu är det slut. Eftersom omröstningsapparaturen inte tidigare fungerat så fick vi ta alla omröstningar idag. Det blev lite jobbigt. Så mentalt uttröttande att vi tidigarelade lunchen med trettio minuter. Lunchpausen använde jag inte som brukligt till att käka ihop med gruppkompisarna utan jag träffade iställer gamle svågern som tog med mig på en restaurang en bit bort och vi hann snacka en dryg timme.
 
Jag tror att alla beslut gick som planerat, dvs enligt respektive utskotts förslag (eller var det ett som gick reservantens väg?). Det  innebär att Frimodig kyrka inte fått igenom ett enda förslag. Men det kan man leva med när man ändå vet att man har rätt! I det stora beslutet om Strukturfrågor reserverade vi oss alla i en gemensam reservation som du kan läsa här på Dag Sandahls blogg.
 
Inför omröstningen i palestinafrågorna kände vi oss mycket tveksamma. Dels omfattar nog gruppen ett antal olika ståndpunkter i de konkreta politiska frågorna, och dels - kanske just därför - är vi tveksamma till försöken att finna ett gemensamt politiskt agerande. Hänvisar till vad jag skrev igår om saken. Svårt att rösta eller avstå från att rösta på ett bra sätt. Som vanligt blir jag varse saker alldeles för sent. I Birgit Friggebos, i sista minuten inlämnade beslutsförslag talades bl a om Israels "olagliga" ockupation av Västbanken. Vad är en laglig ockupation kan man då fråga sig. Enligt min mening ett exempel på hur betydelsebärande ord på ett oreflekterat sätt används som förstärkningsord. Uttrycket olagliga bosättningar kan jag däremot köpa.
 
Kyrkomötet är slut.
 
Slutsatser:
1. Frimodig kyrka framstår alltmer som det enda verkliga alternativet i kyrkopolitiken
2. Frimodig kyrkas väljare får som vanligt mest talartid i kyrkomötet per röst (dock inte min förtjänst - jag hänvisar här till andra goda bröder)
3. Kyrkomötet är onödigt stort.
4. Kyrkomötet samlas onödigt ofta
5. Kyrkomötet är onödigt dyrt
6. Frimodig kyrkas ledamöter har som vanligt roligast.

Kommentarer
Postat av: Joel Gerdås

Tack för rapporteringen från kyrkomötet! Kort sagt: jag stämmer in i dina slutsatser.

2012-11-21 @ 22:25:49
Postat av: Sara Isaksson

Vad gäller dina slutsatser kan jag hålla med om punkt 1 utan tvekan. Punkt 2-5 vet jag för litet om för att uttala mig något om. Bra att FK finns. Tror ni behövs! Punkt 6 fick mig att skratta. Guds frid!

2012-11-22 @ 20:56:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0