Kyrkomötet dag 0

Jo, jag kallar detta dag 0 eftersom det inte varit något för hela kyrkomötet utan bara samlingar för de nomineringsgrupper som velat ha egna möten. Vi samlades kl 15 men själv infann jag mig inte förrän ca 17 eftersom jag inte kunde flyga förrän i tid efter dagens gudstjänst.
 
När jag kom till gruppen hade dom redan samtalat om det som blir morgondagens stora fråga: förslaget utifrån Strukturutredningen, att stöpa om hela kyrkans lokala organisation. Givietvis är vi emot. Nu tror ni att vi är sura gnällspikar för det. Helt fel. Vi är i gott sällskap. I utskottsförslagen får i stort sett alla inkomna motioner avslag. Jag tycker det är ett tecken på att man borde ändra arbetsformerna. Istället för att ha detta riksdags-kopia-system borde man samlas till öppna diskussioner, idéutbyte, och allmän brain-storm kring olika framtidsfrågor. Det var några yngre ledamäöter från någon grupp vilken det nu var som motionerade om det för några år sedan. Givetvis blev det nej.
 
Kvällen avslutades med att vi gick ut och käkade på en ytterst trevlig restaurang.* Jag lovar att sanningen fortfarande står sig: Frimodig kyrka har roligast. Bara det är ett skäl för dig käre läsare att ge oss din röst i nästa kyrkoval; att höja glädjen i svenska kyrkan.
 
I morgon startar jag dagen genom att kl 6.15 infinna mig å Fyrishov för att simma och träffa min äldre syster och hennes kompisar i Morgonbadarna.

' efter förra kyrkomötet i september fick jag frågan om ätande är det enda vi ägnar oss åt. Nej, men när man befinner sig å bortaplan så måste all mat, både lunch och middag, intagas å olika lämpliga näringsställen. Tur att man i alla fall får god kroppslig näring. Så vidare andling näring är ju inte ett kyrkomöte.

Kommentarer
Postat av: Leif W. Östborg

Torbjörn! Kan du inte begära att frågan om strukturförändringarna bordläggs och att utredningen får genomarbetas en gång till? Det är ju ingen brådska. Jag har skrivit en vädjan på kyrkomötets fb-sida (men fick svar från Makten med översitteri).

2012-11-19 @ 08:23:13
Postat av: Tobbe

Leif!
I debatten idag har yrkats både på avslag och återremiss för strukturfördslaget. Så din önskan finns med, men det är ju inte röstat än...

2012-11-19 @ 23:19:27
URL: http://torbjornlindahl.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0