Kvalitetsmätning

Blev uppringd i går kväll av någon slags index-kvalitets-mätare som "bara ville ställa några frågor". Okey tyckte jag och lyssnade och svarade - i tjugofem minuter.

Det hela handlade om arbetslivet. Om hur man upplevde arbetsgivarens förmåga att inspirera och ge möjlighet till utbildning och om man har den kompetens som krävs för jobbet och om ens närmaste chef är bra och om man känner oro inför att gå till jobbet....

Varje fråga bestod av ett påstående där man skulle sätta in sig på en skala där tio var instämmer helt och 1 instämmer inte alls. Jag hamande oftast på övre halvan.

+ att det fanns ett antal enkla ja- och nejfrågor ihop med några om hur många dagar man varit sjuk senaste året, O, 1-3, 4-14 osv. Den svåraste att besvara var ju hur månge dagar man kommer att vara sjuk det närmaste året.

Tur att utfrågningen inte tog längre tid, för då hade jag missat gårdagens kvällspromenad och då hade jag kanske blivit sjuk av stillasittande. Det håller jag på att bli nu. Det regnar ute så det lockar inte med morgonpromenad. Då är frågan: ska man promenera inne på den införskaffade crosstrainern - kanske borde man det så man kan skryta inför goda vänner, tillika crosstrainerägare, när vi om en stund möts i högmässan i Hertsökyrkan - eller ska man hoppas på bättre väder för eftermiddagspromenad istället.

Bloggkollegan Stora syster i vassen andas viss uppgivenhet inför sitt bloggande. Hon tycks inte riktigt veta vad hon ska skriva om när det gäller det kyrkliga. Håller med. Därför blir det bara totalt meningslösa inlägg av denna typ. Men kanske är något mer på G? Den som läser får se.

Morgonens stillasittande i kombination med bloggläsande gav ju också den slutliga informationen att det inte var bloggkompisen, prästen och gamle kamraten Strömbergsson som gav kristendomen gult kort.


Sent igår kväll kom äldste sonen från Stockholm. Han stannar över hela långhelgen. Idag kommer bror och svägerska från Umeå. Dom ska hälsa på föräldrarna - och jag får väl glädjen se dom en kort stund jag med.

Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

så som den gamle kamraten understundom mångordigt kverulerar över kyrkan kunde det likväl ha varit han

2012-05-17 @ 17:05:46
Postat av: Tobbe

Åja...! Min gamle kamrat må understundom kverulera över kyrkan men inte har jag uppfattat att han ger själva kristendomen gult kort.

2012-05-17 @ 17:42:22
URL: http://torbjornlindahl.blogg.se/
Postat av: Felstavningskorrekturläsningspersonen

Du kan ju hälsa bror och svägerska från umeå.

2012-05-17 @ 19:22:02
Postat av: den gamle kamraten

Tobbe!

Den epostadress du använder till mig är helt OK för inkommande mail. Funkar dock inte för utgående.

Har midnatt mot fredag kunnat läsa också det allra senaste från dig men alltså inte kunnat svara denhär vägen. Är med er.

2012-05-18 @ 00:01:06
Postat av: kompisen igen

Då det senaste inte var en kommentar i egentlig mening utan mer av ett personligt meddelande kan du ju om du vill ta väck den sedan du läst den och fört meddelandet vidare till alla det anbelangar. Liksom denna "kommentar".

2012-05-18 @ 00:03:19
Postat av: Tobbe

Jag ska hälsa från felstavningskorrekturläsningspersonen.



Privata kommentarerna från min gamle kamrat kan få stå kvar. Kan lika gärna avslöja för läsarna vad det handlade om, då en del av läsarna är personliga bekanta: jag skrev lite om hur mina föräldrar mår. Särskilt pappa tappar nu kraften i allt snabbare takt (85 år gammal).

2012-05-18 @ 07:40:43
URL: http://torbjornlindahl.blogg.se/
Postat av: ATL

Felstavningskorrekturläsningspersonen, hälsningen mottagen.

2012-05-19 @ 20:28:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0