Crosstrainer

För något år sedan skrev jag att jag hade lust skaffa en dylik. Goda vänner hade köpt en och det var kul pröva den. Nu har jag skaffat en jag också. Inte på nätet för ca 2000:- (som vännerna gjort). Och inte på en riktig sportaffär för 3-6000:- (såg ett antal olika varianter på en sportaffär i Bromma när jag hälsade på äldre sonen före påsk och fick en riktigt trevlig pratstund med en ur personalen) utan på kommunens återvinningsmarknad för 200:- . På prislappen stod faktiskt 250:- men säljaren prutade oombedd 50 kr. Samtidigt köpte jag två väldigt fina skålar i trä, vilka jag idag placerat i kyrkstugan. Den som kommer (= i praktiken: blir bjuden) på besök får se dem. Med förkärlek köper jag grejer som är gamla till kyrkstugan. Tycker det passar där.

Övervägde slå på värmen så man om någon dag kan vara där någon gång, men tvekade. Det är ju fortfarande lite småkallt.

Crosstrainern hade dock vissa likheter med mig: en skruv lös, men fungerar hjälpligt ändå och den saken är lätt att fixa. I crosstrainerns fall alltså. Hur det går i mitt fall kan jag inte bedöma.

Det där ordet crosstrainer skulle man ju kunna göra något uppbyggligt av. Får se om jag kan klura ut något till predikningarna i helgen då jag ska vara på Fridsförbundet i Boden (Mariakyrkan, Sävast). Med stöd av kära läsarnas trogna böner ska nog något lämpligt ord ges.

- - - -

Fel: den hade inte en skruv lös utan det var ju en skruv (bult) som fattades. Tur att jag inte bara har en skruv lös utan i förrådet har en massa lösa skruvar. Nu är det fixat.

Kommentarer
Postat av: den gamle kamraten

Jag måste vara kraftigt underinformerad. Blev tvungen att Googla för att få reda på att en crosstrainer av allt att döma är en maskin för artificiella promenader på stället marsch. Alltså full ansträngning och aktivitet utan att komma någon vart.

Tänk om apostlarna haft sådana. Då hade de gjort om salen på den övre våningen i Johannes Markus föräldrars hus i Jerusalem till ett gym och harvat på där. Inte kommit sig till Gallileen dit Jesus gått före. Och inte heller gått ut i världen med evangelium.

Låter som någon sorts nymodighet...

Skeptisk!

;-)

2012-05-11 @ 23:46:04
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se/
Postat av: Tobbe

Exakt!

Typisk sån där grej som man inte behöver. När jag just nu är på väg ta en morgonpromenad så lockar det naturligtvis mycket mer att gå ut i det relativt fina vädret. Men kanske kommer en dag när man med mojängens hjälp kan kombinera promenerande med betittande av avgörande VM-hockeymatch på TV :)



Men om jag bedömer hur snabbt man får upp värmen även efter en kort stund på Crosstrainern så ger det nog vid handen att man lätt tränar hårdere.

2012-05-12 @ 07:11:33
URL: http://torbjornlindahl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0