OAS-helg

Befinner mig i norrland! Närmare bestämt i Malmberget. Det är OAS-helg här i dagarna tre och då jag kunde vara ledig denna helg så kan jag vara med hela tiden.

Hade - precis som vid resan i tisdags till Pajala - tänkt köra motorcykel, men väderprognoserna var lite för inriktade på svalare väder så jag valde i sista minuten att boka in mig på fredagseftermiddagståget. Dock var det lite krångel med SJ. Mobilbiljetten infann sig inte så jag fick ringa SJ:s bokning. Då lovade en trevlig kvinna att skika en ny SMS-biljett men då hon försökte fick hon svaret "systemfel". Konstigt tyckte hon, det hade hon aldrig varit med om. Hon undrade om hon kunde skicka en epost istället, om jag hade skrivare så jag kunde skriva ut det. OK. Hon provade. "Systemfel" igen. Men det var konstigt, det här har jag aldrig varit med om hörde jag alltmer desperat i luren. Efter det att handläggaren pratat med en kollega så meddelade hon att jag skulle kopplas över till kundtjänst. Där skulle dom kunna fixa en epost. Telefonkö, inte så lång, femte plats, men dock. Men just när jag hamnat på första plats i kön så bröts samtalet. Då höll jag på att bli desperat, men just då såg jag på dataskärmen att ett epostmeddelande infunnit sig. Allt fixade sig. Bortsett från att lunchen blev rejält naggad i kanten.

Efter det att dagens uppgifter - två begravningar - var avklarade blev det tåg norrut. Kändes ett tag lämpligt. När jag for till jobbet om förmiddagen passerade jag ett område kring Björkskatan/Lulsundet där det snöat flera centimeter. Ormbergsbacken var vit av snön. Men snöovädret var ytterst lokalt. Efter en dryg kilometer var man på barmark igen. Märkligt.

Nu är jag här på OAS. Några av deltagarna befinner sig just nu på väg upp på Dundret (dock ej någon av topparna för där är det ännu snö) för att vid midnatt be för Sverige. Jag valde dock stanna "hemma" där jag bor. Men be kan man ju ändå göra.

Kommentarer
Postat av: SigridL

Kommer du till Hudiksvall också? Vi var några som påminde oss dina kollekttal igår och jag lovade fråga

2012-06-02 @ 09:39:04
Postat av: Ann O Nym

I vilken del av landet befinner du dig då när du är på hemmaplan? svealand?? eller götaland???

2012-06-02 @ 20:20:58
Postat av: Tobbe

När jag är på hemmaplan - Luleå - är jag i södra norrland.

Nej, jag kommer tyvärr inte till OAS-mötet i Hudiksvall. Jag börjar jobba den veckan efter semester.

2012-06-03 @ 16:26:41
URL: http://torbjornlindahl.blogg.se/
Postat av: Bn

Om du kolla Google hittar du en referens som anger att i norra Norrland är Luleå. Kollar du SMHI

Så gäller sammA. Även din gamla geografibok

2012-06-03 @ 17:57:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0