Heja Dag!

Vad annat ska man säga när man läser Dag Sandahls blogg?! Länk finns här på sidan.

En del tycker att han bara är tröttsam. Letar bara fram en massa saker att kritisera och gnälla över. Andra förstår inte riktigt vad han skriver om. Hans inlägg kräver kanske ibland en viss kunskap om de senaste årtiondenas utveckling i svenska kyrkan för att man helt ska förstå alla syftningar och antydningar.

Själv tycker jag att han fungerar som en kyrkans sopgubbe. Renhållningarbetaren som tar fram skiten som ligger gömd och annars skulle få allt att förruttna. Men ingen går säker, varken journalist eller kyrklig potentat. Alltså fyller Dag med sin blogg verkligen rollen som tredje statsmakt - den som media borde fylla men oftast inte fyller. I vart fall inte när det gäller kyrkan där stora delar av media snarast synes ha blivit megafon för det politiskt korrekta.

Jag ska inte blanda mig särskilt mycket i det som Dag under senaste tiden mest behandlat, då jag själv inte är så insatt i sakernas rätta tillstånd. Konstaterar bara återigen att jag uppskattar hans sätt att lyfta fram det dolda i ljuset, avslöja de kyrkliga höjdarnas inbördes ryggkliande, visa på orimligheterna, falskheten och hyckleriet i mycket som sker.

Hoppas fler får öppnade ögon genom Dags skriverier. Allt är inte som det först verkar vara. Rätt personer kan ha fel och fel personer kan ha rätt.

Kanske ska jag sätta på Bob Dylans gamla låt The times are a'changing igen och återigen meditera över fraserna "...the first one now will later be last..." och "...the present now will later be past..."

Kommentarer
Postat av: SigridL

Det är som jag alltid sagt:

Sopgubbar hör de viktigaste yrkesutövarna! Heja!!

2012-02-18 @ 12:05:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0