Ordlista för norrlänningar

Det utdelas en massa varningar i media numera. Klass 1- och klass 2-varningar. Man undrar om det hänt nå't. Har Suorvadammen i Luleälven brustit, vilket innebär att Luleå inom 25-40 timmar står fem meter under vatten? Nä, inget sån't. Det har visst med vädret att göra har man till slut insett. För att andra norrländska läsare inte ska behöva grubbla såsom jag gjort utges därför här en
 
Ordlista för norrlänningar:
Klass 1-varning = Det snöar
Klass 2-varning = Det snöar lite mer

Kommentarer
Postat av: Pär

Tja, vi fick "krypa" fram i 60-70 vissa delar av sträckan mellan Piteå och Skellefteå under söndageftermiddagen pga dåligt väglag, så jo... Det snöar. :)

2012-12-16 @ 21:57:00
URL: http://teologinorr.wordpress.com
Postat av: den gamle kamraten

Klass 3: Det snöar helljusomöjligt med renar på vägen.
Nära igår för oss mellan Luleå och Älvsbyn, fullträff för en medtrafikant.

2012-12-16 @ 23:01:44
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se
Postat av: Andreas Holmberg

Ja, vi i Iggesund har nog fått mest snö av alla - och jag gillar nog SMHI som allra mest när de med ganska god precision prickar in större snöfall så man vet när man bör ställa bilen (och när busstrafiken kan förväntas vara störd). Så lite "varningar" är alldeles på sin plats, även om krigsrubrikerna på kvällstidingarnas löpsedlar förblir obeskrivligt löjliga för en norrlänning. Och ärligt talat - inte beror störningarna i kollektivtrafiken enbart på eftersatt underhåll?

2012-12-17 @ 10:48:57
URL: http://missionspsalmboken.blogspot.com
Postat av: Kyrkvärd frågar

Dagens Kyrkans Tidning citerar dig på sidan 3. Då uppstår direkt ett par funderingar:
1. KT läser dig. Orsakar det rädsla eller prestationsångest?
2. Har besöksstatistiken rusat i höjden idag, eftersom KT:s läsare vet att du bloggar?

Svar: Nej, statistiken har inte skjutit i höjden. Dagens resultat (torsd kl 21.30) är det lägsta dygnsreultatet på tio dagar faktiskt (48). Statistiken brukar gå upp dagen efter egna inlägg (högsta under senaste tio dagarna är 110). Prestationsångest, nej. Att även KT:s redaktion läser min blogg är jag medveten om. För något år sedan blev jag ju anmodad skriva ett debattinlägg i KT utifrån något jag skrivit på bloggen.Rädsla: tänk om seglora Smedja nu anklagar mig för att ha hamnat i dåligt sällskap :)
Torbjörn Lindahl

2012-12-20 @ 17:45:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0