Nu är det absolut dags att skriva nå't

inser jag när jag ser att det snart gått en vecka sedan senaste inlägg. Då skrev jag om att jag städade och stängde kyrkstugan för säsongen eftersom det blivit så kallt. Men där blev jag lurad. I helgen var det sol och fint, man hade mycket väl kunnat vara där några dar till. Nå, gjort är gjort.

Men vad ska man skriva om? När jag inte skriver på några dagar betyder det att jag inte har något att skriva om. Alltså kan jag skriva om det jag tidigare skrivit om. Ett av de förra inläggen har resulterat i en osedvanligt lång kommentarsväxling med några kommentatorer. Till slut har jag helt förlorat förståndet om vad det egentligen är vi diskuterar - eller inte diskuterar. Bäst ta det muntligt någon gång när vi möts.

Läsarna är ändå förvånansvärt trogna trots att jag inte skriver något. Minst sextio läsare per dag den sista tiodagarsperioden (som mest 78 och idag hittills 64).*

Har man inget annat att skriva om kan man ju alltid berätta om vad man gjort under dagen:

7.58- Buss till jobbet. Träffade på bussen från sta'n till Örnäset arbetskamrat som också var på väg till jobbet
8.30-10.30 samling för all personal med bla kyrkorådsordförandens redovisning av en undersökning som en konsult gjort för att ta reda på hur personalen uppfattat pågående organisationsförändringar. Resultatet berättar jag dock inte här.
10.45 apt, dvs arbetsplatsträff med ett av församlingens arbetslag
LUNCH, vilken intogs å trevlig restaurang i stadens centrum i sällskap med kollega i församlingen och annan prästkollega
14.00**-16.30 deltagande i en arbetsgrupp som fått i uppdrag utföra ett arbete, vilket i ock med detta sammanträde slutfördes.
PAUS i arbetet. Buss hem, koll av posten, en stunds vila på soffan
17.45 bilfärd till Hertsökyrkan
18.00- i Hertsökyrkan för kvällens alpha med fortsättningsgrupp. I fortsättningsgruppen där jag är med varannan vecka talar vi om innehållet i Gamla testamentet. Avsluta med disk.

Se'n hem och blooggande. Både jag och kära läsarna nöjda och glada!

* Detta påpekar jag givetvis bara för att skryta inför min gamle kamrat. Jag brukar ofta ha fler läsare än han har. Det förvånar mig. Han skriver ändock då och då om högst seriösa saker som mellanösternkonflikten, de kristnas situation i Egypten, kampen för demokrati i Liberia mm. Jag ägnar mig ju mest åt att växla mellan gnäll och skämt. Men kanske är mina högre läsarsiffror ett tecken på att jag lyckats förvärva den för en gammal "statskyrkopräst" så viktiga egenskapen att kunna tala så det kliar folk i öronen.

** Nej, fel. jag kom nästan tjugo minuter försent till sammanträdet eftersom jag ägnade en stund hos telefonansvarig arbetskamrat för att få byta tidigare tjänstetelefon (Eriksson-Naite) till en ny sk Aj-fån. Kul grej som jag försökte lära mig på bussresan hem. Dock onödigt stor och tung tycker jag som - fortfarande :) - tror att telefoner är till för att tala i.
Trackback
RSS 2.0