Semester

har jag nu några dagar och njuter i fulla drag. Yngste sonen har beslutat återuppväcka användandet av familjens gamla Stiga play off ishockeyspel som inte använts på några år utan legat i sin kartong under vardagsrumssoffan (påtagligt hinder när man försöker dammsuga där!). Till min stora glädje märkte jag att jag inte helt tappat formen under speluppehållet. Några mål fick jag in, men mot slutet öste han in fler mål än jag.

Semester alltså med familjeliv. Hoppas inget allvarligt händer på jobbet som jag borde ha åtgärdat. Var in på jobbet en kort stund i tisdags, trots semester, och hann uppfatta att det fattades en musiker till en av dagens begravningar (torsdag). Jag fixade en vikarie, men det hela var tydligen något slags misstag ty kollega meddelade idag per telefon att två kyrkomusiker dykt upp till begravningen. Men givetvis "bättre med två musiker än ingen" som kollegan träffande uttryckte det.

Idag har jag ägnat en stund åt att städa i arbetsrummet. En full sopsäck (modell mindre) blev resultatet hittills, men det är inte klart än. Jag utmanade yngre sonen i vem som kunde slänga mest när han samtiidgt rensade i de lådor med hela hans barndoms leksaker vilka nedtagits från vinden. Jag vann sopsäckstävlingen men han lastade det mesta i lådan som kan lämnas å lämplig second hand-affär. Second hand eller soptippen är egalt för en fader, men på vinden vill han inte ha det igen.

Jocke har i kommentar till föregående inlägg skrivit att min gamle kamrat och jag var trevliga och snälla för 40 år sedan. Det var ju roligt att höra.

Min gamle kamrat som varit i stora staden som barnpassare åt sitt barnbarn passade på att slinka förbi mig och låna den bok som jag recenserat (se förrförra inlägget). Detta är nu andra gången på relativt kort tid som han lånar en god bok av mig istället för att köpa den själv. Ska jag se någon slags trend i detta? Han berättade samtidigt att han för EFS medarbetare skall hålla ett föredrag betitlat "Vad är reformert?" Givetvis ser vi fram emot att få ta del av en sammanfattning på hans blogg så småningom. Jag gav så klart några goda tips om vad han ska säga.

Nu har jag - just innan jag skrev detta inlägg - ägnat knappt två timmar åt att se  en film med andra världskrigsmotiv som jag köpt från en bokklubb för en tid sedan. Den var inte särskilt bra. Kunde ha ägnat tiden åt något viktigare. Undrar om jag kommer att uppleva det som viktigare när jag tittar på den DVD-serie (fem skivor) jag har om förre påvens liv och leverne? Men jag kan ju alltid utbrista "alltid retar det nå'n" som en annan gammal kompis alltid sade när han skulle ge en genomtänkt motivering för sitt handlande.

Kommentarer
Postat av: Annette Öberg

Blir så glad att läsa hur du och Simon arbetar tillsammans och trivs med varandra - önskar er båda så många goda, fina, trygga, viktiga m.m. stunder, utan något slut....

2011-11-04 @ 20:22:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0