Två gånger

gick jag i gudstjänst idag. Först i Hertsökyrkan där jag själv ledde söndagsgudstjänst. Kören sjöng fint. Synd bara att det var sista gången den fick göra det under ledning av musiker Joel som inte får sitt vikariat förlängt. Att vi i vår församling behöver spara genom att dra in tjänster kan jag väl förstå men att just denna indragning skulle vara rimligast har jag inte blivit övertygad om. Inte så konstigt kanske för ingen har försökt övertyga mig.

Att jag själv ( i alla fall något så när) kunde klara min uppgift var ett smärre under. På fredagens eftermiddag blev jag riktigt förkyld och snuvig och var det en stor del av lördagen men blev lite piggare mot kvällen så idag orkade jag ut.*

På kvällen for jag i gudstjänst igen, denna gång i Björkskatakyrkan där Bosse (präst)och Ulrica (diakon) ledde en förbönsgudstjänst. Som grundordning var det också en söndagsgudstjänst, men förbönsdelen var utbyggd så att under det att vi sjöng sånger (Monica spelade) så kunde man gå fram och bli smord med olja av prästen eller få personlig förbön av diakonen eller skriva sitt böneämne på en lapp så att det sedan togs med i den gemensamma förbönen.

Faktiskt en riktigt fin gudstjänst. Och när man får lyssna till en kollegas predikan så ser man hur många djup som finns i en text. Nu är dagen inramad av "Guds ord och bönen" och veckan välsignad.

* när jag för ca ett år sedan berättade att jag blev snuvig vid denna tid så var det någon av läsarna som undrade om jag var allergisk. Det trodde jag inte då och tvivlar även nu men lite undarande blir jag då jag återigen drabbas precis när löven slår ut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0