Trevligt och roligt

har det varit senaste dagarna. Har varit Uppsala tillsammans med syskonen och respektive för att fira äldsta systers 60-årsdag. Nå, hon fyller först om några dagar men tog festen med syskonen lite i förväg.

I torsdags åkte jag med min lilla bil till Umeå där vi hann ägna slutet av kvällen till att spela ett nytt frågespel kallat Bessewisser. Riktigt roligt. Det var hemma hos min yngre bror alltså. På fredagen tog vi deras bil mot Uppsala. Även svägerskan med. På kvällen hann vi gå på grekisk restaurang i Uppsala tillsammans med min brors äldste son.

Då fick jag lära mig lite ungdoms-tänk. Alltså sådant som man för årtionden sedan slutat begripa. Bakgrunden var följande:

Min yngre bors yngre son (19) och en kompis till denne hade avhandlat ämnet politik och kommit in på Håkan Juholt (nye (s)-ledaren) Den ene av de två hade  då utbrustit

- Han - Juholt alltså - måste vara en sådan som har Motorola mobiltelefon!

och den andre hade instämt direkt och det var uppenbart att för de två unga männen så var denna kommentar om att ha en Motorola tillräckligt för att ge en komplett bild av Juholts liv, värderingar, livsval och prioriteringar. Är det någon av läsarna som hänger med? Under middagen i Uppsala frågade jag min brors äldre son om han kunde vara tolk. Givetvis kunde han det och förklarade omedelbart vilken slags typ Håkan Juholt är enligt omdömet att han måste ha Motorola. Jag ger återigen kära läsarna chansen att gissa vad det uttrycket säger. (Svar finns långt ner i inlägget, men gissa först innan du kollar svaret.)*

Lördagen träffades vi först ute vid Ulva kvarn (då hade även yngre syster med make, vilka ankommit staden västerifrån, dykt upp i gänget och tvillingbror med fru kom lite senare med flyg från Umeå); sedan middag på kvällen hemma hos äldsta systern. På dagen ute vid Ulva Kvarn var också fyra av den yngre generationen med (dvs barn till några av oss syskon - dom är sammanlagt 15 till antalet) så fyra av dom fick en stunds kusinträff.

Som vanligt tog yngre bror täten i middagsunderhållningen och diktade (med måttlig hjälp från oss övriga) en hyllningssång på melodin Sjungom studentens lyckliga dar... Självklart melodival när man är i Uppsala!

Sjung om vår systers lyckliga dag
låtom oss fröjdas i (piiiiiiiiiiip)-domens vår
än klappar hjärtat
(här gör sångaren en kort paus, känner på sitt eget hjärta och säger "jo, det slår")
med tveksamma slag
och den ljusnande framtid - igår.
Inga stormar än
i Fyrishovs bassäng
Morgonbadaren
(syrran tillhör sedan 10-15 år ett gäng som brukar träffas på morgnarna och simma)
blir först i syskons gäng
- när vi hurrar och lyfter en skål -
att passera de sextio år, att passera de sextio år
HURRA!

På söndagen hann jag gå i St Ansgars kyrka tillsammans med tvillingbror och svägerska. Där fick jag vara med om avtackning av kollegan Lars-Gunnar som nu slutar sitt tre månaders vikariat därstädes. Fick t o m förmånen  vara med i mässan, vilket syns här.


.

 Efter lunch/fika med hela gänget igen blev det bilfärd mot Umeå. Dit kom vi ca 20.30 och eftersom jag sovit ordentligt i bilen så fortsatte jag direkt hem istället för att fara vidare först måndag, vilket jag ursprungligen tänkt. 23.47 rullade lilla bilen in vid huset. En trevlig helg.** och ***

* svaret om Motorola och Håkan Juholt finns låååångt ner (för att du inte ska fuska)

** enda smolket i glädjebägaren var att jag missade chansen se en biofilm som jag velat se i månader och som aldrig lär komma hit upp till norrland. Började försöka kolla biografer under fredagskvällens middag. Tänkte att man kan ju i så fall gå på sena bion - om den skulle råka gå i Uppsala vill säga. Men för sent insåg jag att filmen gick på Fyrisbiografen kl 18.30 varje dag, men ingen senare föreställning.

Filmen heter Gudar och människor och lär vara grymt bra. En sann historia om ett gäng munkar i land i Nordafrika drabbat av radikal islamism. Munkarna inser att dom sannolikt kommer att bli dödade och brottas med om dom ska fly och rädda sina egna liv eller stanna och offra sig och vara till nytt för befolkningen så länge som möjligt. Synd att jag missade den när jag nu var så nära!

*** man kan ju undra hur intressant kära läsarna tycker det är att läsa om mina möten med släkten!? Tänk då vilken befrielse det är att jag inte har Facebook!. Tänk hur mycket ni då skulle vara tvungna läsa om mitt fullständigt ointressanta privatliv.

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

Att vara en så'n som har Motorola mobiltelefon betyder att man är ute, inte hänger med, är efter sin tid (fattar inget osv) Motorolatelefoner var ju populära kring 2000 - det var ju på Hedenhös tid!

Kommentarer
Postat av: Jan Andersson

Så vad är det då enligt de unga att ha en Nokia-telefon? Trodde de var totalt ute i kylan de med.

2011-05-30 @ 10:45:03
URL: http://jrabaggis.blogspot.com/
Postat av: den gamle kamraten

Jag har en Ericsson MED KNAPPAR! Som jag dessutom inte kan finesserna med (enligt barnen). Var placerar det mig? Strax efter vev-grammofonen?

2011-05-30 @ 15:53:44
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se/
Postat av: Maria

"Gudar och människor" hyrde jag häromdagen, fanns på vårt vanliga ställe där vi brukar hyra film. Den var VÄLDIGT bra, så hyr den! Kan också rekommendera en annan film: "Shooting dogs". Den handlar om folkmordet i Ruwanda och var OTROLIGT bra. Lite i samma andra som den första, men väldigt grym och otäck samtidigt.

2011-05-30 @ 20:20:16
Postat av: Tobbe

Jo, jag vet att filmen numera finns att hyra men det hade ju varit roligt se den på stor duk!

2011-05-30 @ 20:57:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0