Kyrkhelg i Karleby 9-11 september

I Finland alltså. I Österbotten. Det är väl nu fjärde-femte året som kyrkhelgen arrangeras. Alla år tidigare har jag varit där utom ifjol då min mamma insjuknade samma dag så jag valde att stanna hemma.

Dessa kyrkhelger är ett slags inomkyrklig ekumenik av samma typ som de Linköpingsmöten som vi hade i Sverige tre gånger under åren kring millenieskiftet. Mycket uppbyggliga och fina dagar brukar det vara. Jag gör härmed reklam för dem. Läs mer här på Kyrkhelgens egen blogg. Själv kommer jag medverka detta år med ett seminarium under rubriken "Jag är Herren din läkare".

Särskilt tycker jag att mina vänner inom den laestadianska väckelsen skulle våga kliva lite ur den egna fållan och åka. Tänker både på de - för mig delvis okända - läsare som jag har i Österbotten och på alla vänner här i Norrbotten som åker som skottspolar till Österbotten var och varannan helg när det är laestadianska samlingar. Ni kan ju vägen! Och jag säger - jag börjar ju vara så gammal nu att jag kan ha rätt tala i lite förmanande ordalag - ni skulle behöva lyssna även till lite annan förkunnelse; det skulle bara vara berikande för er kristendom.

Kommentarer
Postat av: den gamle kamraten

Är det inte ungdomligt övermod när du vid nästan 60 års ålder och med bara drygt 30 prästår i bagaget vågar dig på konststycket att förmana den djupa övertygelsen och mogna klarsynen som finns hos dem som är födda långt efter ditt eget dramatiska taxi-datum?

Läsaren må förstå den uppmuntrande ironin i min fråga.

2011-06-02 @ 10:14:46
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se/
Postat av: Lars-Gunnar Forsberg

Helgen i Karleby är nog väldigt viktig och betydelsefull på flera plan. Dels förstås för att vi blir uppbyggda i vår tro, men också för att lemmarna i Kristi kropp får mötas. Det har blivit tuffare att vara kristen både i Sverige och i Finland. Utrymmet minskar och klassisk kristen tro blir allt mer ifrågasatt. Det är därför så viktigt och stort att Guds folk från olika horisonter får mötas och stärka varandra till glädje och frimodighet, så att vi vågar hålla fanan högt och låta ljuset lysa.

Själv hade jag jag velat delta i Karlebys kyrkodagar både förra året och även för två år sedan, men på grund av familjeskäl så blev det inte möjligt. Kanske det ser ljusare ut i år!?

2011-06-02 @ 10:59:56
Postat av: Irene

Kära "Gamle kamrat" och Lars-Gunnar ni är så välkomna att följa med. Vi åker fredag morgon och kommer hem söndag kväll.

2011-06-02 @ 19:42:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0