Nytt jobb?

Ja, det känns nästan så när jag idag för första gången haft expeditionstjänstgöring på Domkyrkoförsamlingens expedition. Märkligt att det nästan tagit ett halvår efter församlingssammanslagningen innan man behövdes i den uppgiften. Förr i tiden - på den gamla goda tiden? - satt man ju som präst på expeditionen var och varannan dag. Men för all del, då skötte man ju också folkbokföringsärenden. Jag har expeditionsdag även i morgon. Kanske lika bra att jag får sitta in kontorsstolen ordentligt så jag börjar känna att "pastors" i sta'n är min expedition - också. Jag använde dagens expeditionstid - dvs "dötiden" mellan besöken - till att skriva en betraktelse som kommer i Kyrka o Folk inom någon vecka. Vad ska jag ägna mig åt under morgondagens expeditionstimmar? Kanske läsa ur den bok jag lovat recensera i SPT?*

När arbetsdagen så småningom tog slut blev det bilfärd till gammal kompis som har fin sommarstuga vid havsvik. Fint läge och fin utsikt. Givetvis var grillen varm så det blev något gott att äta. Trevligt att sitta i aftonsolens sken. Men några träd skulle behöva fällas på tomten kring stugan för att förbättra utsikten. Jag lovade ställa upp och vara min gode vän till hjälp när han tar fram motorsågen, eftersom jag hjälpt svärfar en hel del med dylikt arbete och t o m fått instruktion och övning i motorsågnings- och trädfällningsteknik när jag gjorde vapenfri tjänst vid Statens vattenfallsverk.
 
Kära läsarna behöver inte oroa sig för vad vi drack till maten - jag körde ju bil hem.

Nu har jag bara fyra arbetsdagar kvar innan semestern. Men oroa er inte. Jag är inte på väg till något nytt jobb. Jag kommer tillbaka.

I morgon kommer äldste sonen hem på semester.

- - - - - - - - - -
PS. Jo, jag tog ett dopp i morse. Vid Lulsundet denna gång. Extremt högt vatten: landgången upp på flytbryggan låg till stor del under vatten.

* ytterst läsvärd bok så läsningen av densamma kan utan vidare räknas in under tidskategorin "fortbildning"

Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

Hur var det nu det var det här med min??

Jag tror bestämt att herr komministern bör hörsamma kär kollegas uppmaning

2011-06-28 @ 13:12:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0