Jag hade rätt

Kommer därmed att tänka på ett skämt som min fader en tid hade nedskrivet och uppklistrat på hallspegeln. Det löd som följer:

Sammanfattning av de vanligaste politiska talen:

Jag har rätt
Har alltid haft rätt
Och kommer alltid att ha rätt.

En gång hade jag emellertid fel
Det var när jag för ett ögonblick trodde att jag inte hade rätt
Men det var naturligtvis fel
Givetvis hade jag rätt.

Och den här gången hade jag rätt. Jag funderade för en tid sedan i inlägg över den småländske väckelseprästen Sellergrens förnamn. Jag gissade på Lorenz. Senare har även namnet Peter dykt upp i bakhuvudet. Snabbkoll på Wikipedia visade det jag redan insett; han hette Peter Lorenz Sellergren. Jag blir imponerad över att de gamla kyrkohistoriekunskaperna sitter kvar efter över 35 år. Vår nordnorrländske väckelseprofet hette Lars Levi Laestadius och vår nästan lika norrländske väckelseskrivare (för han spred nog sitt budskap lika mycket genom skrift som tal) hette Carl-Olof Rosenius.

Är det nå't mer som intresserar kära läsarna där jag ska berätta att jag har rätt? Kanske bättre att jag berättar om allt där jag har fel. Det går nog fortare. Det kommer här:


Kommentarer
Postat av: den gamle kamraten - med glimt i ögat

Jag är tveksam till om du Tobbe alltid har rätt och jag grundar den tveksamheten på min upplevelse - och upplevelser är som bekant viktigt i det postmoderna samhället tillika kyrkan - att det är JAG som alltid har rätt. I alla fall får jag alltid rätt - med tiden.

Men märkligt nog får jag aldrig ha rätt...

2011-06-15 @ 22:33:51
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se/
Postat av: Ann O Nym

Vad heter då den andra nordnorrländske väckelseprofeten ?

2011-06-15 @ 22:58:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0