Hjälp

Jag har ju inte skrivit på bloggen på fem dagar. Hur kan det komma sig? Kanske har min gamle kamrat rätt som ringde och framförde åsikten att mitt sista inlägg "551" var ett allvarligt tecken på att jag började lida brist på seriösa ämnen att blogga om.

Kanske det.

Ett av skälen till att det blivit oskrivet sista tiden är att jag sista halvan av sistlidna vecka (torsd-sönd) sov i kyrkstugan och bestämde mig att inte ta med datorn dit. Och eftersom det är sena kvällar som brukar vara min regelbundna bloggtid så blev det ju inget av.

Noterade ändå att gågna söndag (förrgår) innebar en rejäl toppnotering i besöksstatistiken trots att jag inget skrivit. Måste ha gått nå´t rykte någonstans om denna bloggs förträfflighet.

Vad ska jag nu underhålla kära läsarna med? Berätta att i lördags var jag några timmar på Spelmansstämman och lyssnade och åt palt? Det är inte många gånger sedan vi återkom till Luleå 1979 som jag missat att äta palt på Spelmansstämman. En av årets absoluta höjdpunkter! Men det var mitt på dagen. På kvällen hade jag gäster i Kyrkstugan och vi åt surströmming. Röda Ulven är oftast godare året efter. En av gästerna gav mig en bok som jag inte kunde slita mig från när jag väl börjat läsa. Kl 03.30 om söndagmorgonen var den färdigläst. Jag orkade ändå genomföra högmässan - tror jag - och predikoämnet var (ungefär) "Kyrkans lära" (Trefaldighetsdagen är ju enda söndagen på året då ett dogmatiskt ämne - Treenigheten - är tema för söndagen). Jag påstod att läran inte står i motsättning till
1. Anden
2. Bibeln
3. Friheten och Livet

Å eftermiddagen var jag med näst äldsta dottern på flygdagen på F21. Roligt och högljutt. Några bekanta träffade jag men jobbigt var att kön till hamburgaren, drickan och kaffet var 1 timme! Å aftonen var jag en stund i Piteå för slutplanering inför årets OAS-möte på Storstrand.

Se'n har jag jobbat i två dagar (alltså vardagar) och hur intressant är det? I dag hade jag en begravning och fick samtidigt bud från expen att min begravning nästa vecka ska förrättas av annan präst. Dom hade önskat honom lät det som i budet från exp, men dom hade snarare önskat vem som helst utom mig, berättade kollegan senare, "pga dina åsikter i diverse frågor". Nå ja, detta är jag ganska van vid sedan många år. Det kompenseras av alla dop och vigslar jag fått hålla i laestadianska (och andra) familjer som vill ha inte kvinnlig präst eller vill ha av den aktuella familjen känd präst, eller vad det nu är som gör att valet faller på mig. Jag funderade på att skriva "kristen präst", men då jag insåg att det allvarligt ökar risken för blodtryckshöjning bland en del av läsekretsen så låter jag bli det.

Ni ser, jag skriver abolut ingenting väsentligt. Min gamle kamrat har rätt: jag har inte längre något vettigt att skriva om. Kunde lika gärna låtit bli.

Kommentarer
Postat av: den gamle kamraten

Du skrev i ditt förförra inlägg att du alltid har rätt men nu har du faktiskt fel - som vanligt. När du skriver ett långt inlägg om att du inget har att skriva om visare det att du nått bloggarens dubbla beroende: 1: att av ren fåfänga tillfredställa en läsekrets man bara gissar hur den tänker. 2: den euforiska känslan av att löta fingrarna trippa över tangentbordet med en punch-line eller någon kvickhet som resultat.



Så fortsätt skriva om ingenting - om du inte har någonting att skriva om. Då skapar du ju någonting av ingenting och i någon mån förverklar du vad människan egentligen är - skapad till avbild av Honom som skapat allting ur ingenting och sedan människan skapades sade: "föröka er, bruka jorden och skriv på bloggar".



Djupt, va?

2011-06-22 @ 09:08:16
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se/
Postat av: ErikJA

Det lät först oroväckande att "din begravning nästa vecka ska förrättas av annan präst". Men jag misstolkade...



Vi hoppas på många år av goda blogginlägg - innan någon annan kristen präst, om Herren dröjer, får förrätta den begravningen.

2011-06-22 @ 09:57:27
URL: http://www.elmbv.se/blogg/?author=
Postat av: Annette Öberg

Önskar alla som läser detta en Välsignad och fin Midsommarhelg! Det finns mycket att skriva om just Midsommarfirandet...Hur firar du den Torbjörn? Tänk vad härligt, att njuta av sång, gemenskap, lyssna till Ordet, enskilda berättelser med Jesus i centrum och promenera omgiven av all grönska, blommor och fåglar. Så vackert det är ute nu!

Frids hälsningar från Annette

2011-06-23 @ 22:29:21
Postat av: André Bergström

Egentligen är midsommarfirandet i grunden till minne av Johannes Döparens födelse. Men de sekulariserade samhället har valt ett annat världsligt koncept, nämligen midsommarstång med dans och liknande etc.

2011-06-25 @ 19:25:37
URL: http://www.fridsforbundet.n.nu/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0