Fromma promenader och välsignade motorcyklar

lär finnas " i hans vardag" enligt fredagsnumret av Dagen som jag fick i brevlådan först idag. Vilken han? Man kan ju tro att det handlar om mig. Men på förstasidan var rubriken "...om klosterlivet och välsignade motorcyklar".

Det handlar alltså om katolske biskopen Anders Arborelius. Nummer tre i Dagens intervjuer med samfundsledare. Mer kommer.

Välsignade mororcyklar. Man kunde hoppas att min var en av dem. Just nu känns det tvärtom. De gånger jag startat hojen denna vår har den varit lite trögstartad. Någon gång riktigt svårststartad. Dessutom pajade hastighetsmätaren på första maj-rundan så sedan dess har den fått stå. Jag har inte riktigt haft ork och tid att börja ordna med reparation. Varför den så svårligen startar har jag försökt reda ut. Kanske beror det på att jag slarvat med servicen. Har ju kört så lite de två sista åren att jag inte brytt mig om att serva den på länge. Kollade in luftfiltret idag. Det var skitigt. Kanske dags att byta. Får kolla i mina papper hur länge sedan det var. Kanske är det även dags att byta tänsdstiften? Får kolla det också. Men är det nåt allvarligare fel då blir jag chanslös.

Kanske slänger jag hojen i älven. Då skulle Ann O Nym bli glad? Påminner kära läsarna om att i ett av denna bloggs allra första inlägg fanns en av mig påhittad historia om hur Vargen kör ner Skalmans motorcykel i älven men att den fiskas upp av Bamse efter intagande av Farmors dunderhonung. Det var en liknelse som skulle förklara det rätta lutherska predikandet. Nytillkomna läsare kan kolla in inlägget här.

Nej, bättre är kanske att be katolske biskopen välsigna motorcykeln. Enligt artkeln i dagen hade han välsignat reporterns MC genom att bespruta den med vigvatten ur en blomspruta. Undrar om biskop Anders* kommer till Luleå innan säsongen är slut.

* när jag för några år sedan mötte biskop Anders i katolska kyrkan så presenterades jag för honom av f d svenskkyrklige, numera katolske prästen F Conny med orden: "nu ska biskopen få träffa en riktig lutheran". Biskopen svarade: "det var roligt, det gör man ju så sällan".

- - - - - -

Egentligen (ett av mina favoritord) var det ursprungligen min avsikt att ikväll (äntligen) skriva det tidigare utlovade ytterligare inlägget om Styckmordet, men annat kom emellan. Nära skjuter ingen hare.

Kommentarer
Postat av: Jan Andersson

Tändstiften är en bra grej att börja med. Ta lös dem t.ex efter några misslyckade startförsök och kolla på färgen och om de är våta eller torra. Kolla även elektrodavståndet, brukar bli större med tiden, vilket kan leda till bl.a startproblem. Är de sotiga så testa borsta av dem med en stålborste. Är de torra vid kallstart där choken varit på så testa sätta lite bensin direkt i cylindrarna, tillbaka med stiften och så försök starta. Går den igång lätt då så kanske den får för lite bränsle när choken är på.

2011-06-08 @ 08:54:37
URL: http://jrabaggis.blogspot.com/
Postat av: Annette Öberg

Släng den inte i älven - det blir så "orent vatten".

Det går ju att sälja den om du blir less på den eller din äldste son kanske vill låna den en tid? så du får fundera om du vill behålla den :)

Du kanske kan börja cykla istället - ger lite mer motion och är billigare.

2011-06-08 @ 19:02:57
Postat av: Tobbe

Helt klart är vanlig cykling bättre ur många synvinklar.

2011-06-08 @ 19:39:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0