Arbete och vila

har det varit idag. Ja, arbetet även igår. Jag har bl a kapat ner en stor rönn jag haft på baksidan av min lilla radhustomt. Ja, egentligen ligger den nog utanför min tomt men på den del av vår gemensamma allmänning som man som gavelradhusägare i praktiken lägger beslag på. Det var ett fasligt jobb att kapa ner alla stammar och forsla dom till områdets majbrasa där dom får ligga till nästa år. Dvs jag kapade med handsåg ganska högt upp där grenarna/stammarna inte var för grova. Nu återstår att såga av de nedre rejält tjocka delarna men till det behöver jag motorsåg. Tur att svärfar har en som jag kan låna vad det lider.

Till hösten tänker jag också klippa ner häcken till grunden och låta den börja om ordentligt. Den ser ut som hej kom och hjälp mig och jag tror mig inte om att kunna/idas ansa den till acceptabel form.

Vilan bestod av en kväll med äldste sonen i närbelägen liten stuga. Vi bestämde oss för att fara till kyrkstugan och äta pizza där. Vid liten promenad till kyrkan fann vi dock att det skulle vara en konsert kl 20. Då gick vi på den efter pizza och kaffe. Det var två ryska kvinnor som spelade balalajka respektive piano. De flesta stycken tillsammans men något stycke var för sig. Det var en fin konsert. Att man kan få ut så fantastiskt mycket vackert ur dettta lilla instrument som en balalajka är, det var fantastiskt att höra.

Sammanlagt en fin kväll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0