OOOPS!

höll jag på att säga. Men det ser snyggare ut om man skriver det med en blandning av gemener och versaler: Ooops! men denna layoutmall till bloggen är så utformad att rubrikerna till inläggen blir med versaler oavsett vad jag skriver.

Skälet till utropet var att jag på hemväg ikväll höll på att krocka. Helt obekymrad kom jag körande på Smedjegatan ner från Storgatan fram mot korsningen före Kulturens hus. Då kommer plötsligt en gul taxi utkörande från höger. Det har han rätt till. Det är jag som har fel när jag uppför mig som körde jag på huvudled. Tur att man har 1) liten lätt bil, 2) ABS, 3) bra vinterdäck med dubb. Jag ställde mig på bromsen och fick stopp på bilen ca en meter framför den något förvånade taxichaufören.

Skälet till viss distraktion hos mig var sannolikt att jag just kommit från expeditionen i Örnäsgården där jag snabbt kollat postfacket, e-posten mm och samtidigt levererat en kommentar på min gamle kamrats blogg. Förmodligen satt jag och försökte tänka ut ytterligare något dräpande med vilket jag skulle kunna få honom att erkänna att jag har rätt. Helt meningslös sysselsättning, givetvis.

Skälet till att jag in the first place befunnit mig borta i Örnäset var att jag tidigare under kvällen besökt bönhuset och fredagstimmen. Det har jag ofta blivit inbjuden och uppmuntrad till, men aldrig hittills känt att jag orkat. Men nu under sjukskrivningen går jag ju bara och hänger hela dagarna så kraft till ett kvällsbesök bör finnas. Kanske är det som jag på skoj sa till en av mina vänner därstädes att går man  bara hemma och har tråkigt i sin ensamhet tillräckligt länge så kan till slut även ett laestadianskt bönhus te sig som ett alternativ :)

Jag deltog i den s k vuxengruppen där vi samtalade kring 1 Tess kap 1. Kanske är det ett tecken på att jag fortfarande är lite trög i tanken att jag inte bad om ett stopp när ledaren hoppade över den vers som jag tycker är den viktigaste i hela kapitlet:

Ty vårt evangelium kom till er
inte bara i ord
utan i kraft och den helige Ande
och gav full visshet.
Ni vet ju hur vi uppträdde bland er
och vad vi gjorde för er.

(v 5, Folkbibeln - kursiveringarna är mina) Vore intressant att diskutera även den versen.

Ett bibelsamtal som detta skiljer sig knappast på något avgörande sätt från dem som jag i årtionden hållit i efter veckomässorna i de kyrkor där jag jobbat (eller i alpha-grupp). Detta sagt - återigen - som ett ord till alla som tror att det i ett laestadianskt bönhus pågår något ytterst skumt och konstigt. Nej detta är ingenting annat än fullständigt normal traditionell kyrkoverksamhet.

Mitt på dagen var jag ute och promenerade i det soliga varma vädret. Vad hjärtat beträffar känns det bra, men benen var som bly. Har jag kanske en liten infektion i kroppen? Idag var det en kort stund plusgrader. Första gången efter nyår. Det betyder enligt gamla bondepraktikan att fr o m nu kommer hälften av denna vinters snömängd. Möjligheter till oplogad uppfart finns alltså fortfarande kvar.


Kommentarer
Postat av: den gamle kamraten

Oj!

Inte menade jag med mitt blogginlägg "mediakyrka" skapa ett läge då jag indirekt på 7 mils håll nästan förorsakat en trafikolycka. Tänk om det smullit! Vad skulle du sagt när taxikillen ursinnigt skrikt: "Hur kör du din j-vl!!"? Hur skulle svaret bli på polismannens lågmälda utredniningstanke: "Jaha pastorn, hur gick detta till då??"?. Svaret på frågorna skulle väl vara samma som yttrandet när Kuriren ville ha "krockprällens" kommentar: "Jag är en bloggare."

Och jag undrar vad försäkringsbolaget skulle sagt...

2011-01-29 @ 11:37:07
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se/
Postat av: SigridL

Ja, den versen hade jag också gärna samtalat om. Lyssnar just på bibelförklaringar från Värnamo kyrka om just 1 Tess. En vuxengrupp på nätet kanske??

2011-01-29 @ 13:45:08
Postat av: Tord Nordblom

Roligt att höra att du är på bättringsvägen.

Men är du medveten om att ballerinan som finns på din bloggsida erbjuder människor hjälp med att anmäla utträde ur Svenska kyrkan !!

2011-01-29 @ 15:01:45
Postat av: Maria

Det var en verkligt bra vers som hoppades över. Är det måhända så att man är rädd för "Kraft och Helig Ande?" Det är man inte ensam om isåfall. Då är man i gott sällskap med stora delar av Svenska kyrkan! Undras vad man tycker om det?!

2011-01-29 @ 18:30:03
Postat av: Gunvor Vennberg

"Detta sagt - återigen - som ett ord till alla som tror att det i ett laestadianskt bönhus pågår något ytterst skumt och konstigt. Nej detta är ingenting annat än fullständigt normal traditionell kyrkoverksamhet."



Va, en kyrka där man samlas PÅ KVÄLLEN när folk är lediga och läser BIBELN tillsammans??? Är det inte OB-tid det, då de kyrkoanställda vill vara hemma och se på "Lets dance" med sina barn den vecka de har dem och den nye mannen den andra veckan? Det låter crazy - värsta fundamentalist-sekten! När det nu finns TV! Är vi med i samma samfund, verkligen? Om inte, då måste jag byta!!!



2011-01-29 @ 23:36:50
URL: http://gunvorvennberg.blogg.se/
Postat av: Gunvor Vennberg

Tro för all del inte att inlägget ovan var baserat på fakta, hur ska jag kunna veta vad de anställda ser på TV och med vem - jag känner dem ju inte, just. Men här har iallafall inte mig veterligen varit något bibelstudium kvällstid sedan en för dig bekant präst hade det (på sin fritid vill jag minnas) för sisådär sju år sedan.

2011-01-29 @ 23:48:48
Postat av: Lena p Cedelund

Men lilla gubben att du har varit så sjuk, anade oråd.

Kram på dej nu då

2011-02-01 @ 17:11:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0