Och nu är det helt tydligt och klart!

Jag är anställd i Luleå Domkyrkoförsamling. Idag fick jag nämligen ett brev på expeditionen adresserat till

Luleå Domkyrkoförsamling - Torbjörn Lindahl

Det måste givetvis dateras och sparas. Värdefullt som ett förstadagsstämplat brev ungefär. Nu väntar jag bara på nästa avlöning för att se effekterna av denna befordran!

Min första halva arbetsvecka i denna nya högtidliga roll har annars mest kretsat kring begravningar. Jag hade en igår och har gjort flera sorgehusbesök inför kommande begravningar. Men ocså enskilda samtal, planering av vårens alpha-grupp mm.

Igår fick jag också ta del av en profetisk syn som en person menar sig ha fått angående vår kyrkas framtid. Jag gömmer och begrundar den i mitt hjärta, låter den stimulera mig till ökad förbön och förnyad trohet så får framtiden ligga i Herrens händer.


Kommentarer
Postat av: Janne

Angående kyrkans framtid, så kan jag säga att den står i Klagovisorna.

2011-01-05 @ 23:59:23
Postat av: Pär

Spännande. Är profetian något som kan ge oss god vägledning för framtiden så vore det väldigt intressant att ta del av.

2011-01-06 @ 20:00:00
URL: http://teologinorr.wordpress.com
Postat av: Andreas Holmberg

Intressant, Janne! Ja, jag tror att det är en stor pastoral brist att inte fler delar av Klagovisorna läses i vårt tid (mer än det där trösterika om att Herrens nåd och barmhärtighet inte upphör). Varför finns så många "klagovisor" både före och efter det trösterika mittstycket om inte för att vi ska få inspirerade ord för vår egen och kyrkans krissituation? (Idag var det 7 personer förutom ditkommenderad personal+körsångare som firade pastoratets (18000 pers) huvudgudstjänst - på Trettondedag Jul, i min barndom en stor kyrkhelg!).

2011-01-06 @ 20:03:47
URL: http://efsidag.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0