Söndag Septuagesima

Nu vänder kyrkoåret och vi börjar se fram emot påsk istället för att vara efter jul. Söndagens namn betyder att det är ca 70 dagar kvar. Temat är nåd och tjänst.

Det temat har jag fått utlagt för mig två gånger under dagen. Först i Hertsökyrkan där det var familjegudstjänst, ledd av äldre kollegan Arne som vikarierar för mig under sjukskrivningstiden. Fint och trevligt på alla sätt* - och då inkluderar jag fikat efteråt.

Senare på eftermiddagen blev det gudstjänst igen. Denna gång i bönhuset. Där predikade prästkollegan Lars-Gunnar från Nederluleå. Första gången han predikade i bönhuset. Till stor glädje för mig - och för många andra, tror jag. En enkel, klar, tydlig och frimodig predikan. Klart uppbygd gick man därifrån*.

Te hos goda vänner avslutade kvällen. Där fick jag, innan jag for, pröva nyinköpt träningsredskap. Vad det nu heter, ni vet en sån där tingest där man trampar runt med fötterna och samtidigt rör i långa spakar med händerna. Effektivt värre! Snabbt blev man varm. En sådan sak skulle man kanske införskaffa som komplement till de dagliga promenader som, trots allt, kanske är lite slöa och inte riktigt får fart på pulsen.

* med tanke på förra veckans erfarenheter (då jag fick kritik för att jag skrev positivt om högmässan i Malmbergets kyrka) så frågar jag mig lite räddhågat om jag så generellt vågar säga att det var trevligt i Hertsökyrkan och uppbyggligt i laestadianska bönhuset - eller ställs jag då till ansvar för allt orättfärdigt som eventuellt skett i församlingen och i väckelsen ända sedan deras begynnelser 1962 respektive 1845?

Kommentarer
Postat av: "Syster"/Annette Öberg

Kanske var det en Cross-trainer du provade få upp värmen med. Kan ju ställas in för olika motstånd under promenaden/springandet samt se distans och tid.

Har ägnat mig åt intensiv Bön i kyrkan där jag numera går regelbundet - efteråt, konkret redskap åt Jesus, att visa svårt sjukdomsdrabbad, Vägen till Frid i hjärtat. En värdefull dag - tacksam är jag.

2011-02-20 @ 21:40:09
Postat av: Kyrkvärd som var där

Pedagogisk och mycket uppskattad predikan av Lars-Gunnar. Exemplen på nåd tror jag fastnade hos de flesta, de är lätta att komma ihåg.

Crosstrainern har verkligen varit en tillgång denna kalla vinter.

2011-02-20 @ 21:47:09
Postat av: Tobbe

Cross-trainer sa Annette. Crosstrainer var ordet sa Kyrkvärd som var där.

2011-02-21 @ 00:15:25
URL: http://torbjornlindahl.blogg.se/
Postat av: Jan Andersson

Lite smått kul med ironiska fotnötter ;-)

2011-02-21 @ 10:18:42
URL: http://jrabaggis.blogspot.com/
Postat av: Kyrkvärd på lunch

Cross betyder ju kors och träna att bli Jesu efterföljare är vår uppgift genom livet.

2011-02-21 @ 11:46:20
Postat av: Tobbe

Tränar man länge nog med Crosstrainer så orkar man kanske till slut ta sitt kors och efterfölja. Bäst att börja omedelbart!

2011-02-21 @ 14:21:51
URL: http://torbjornlindahl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0