Gick du i kyrkan?

I söndags alltså? Så du fick vara med om det som du inte kan uppleva igen på 27 år: att få fira Sjätte söndagen efter Trettondedagen.

Själv gick jag i kyrkan och fick vara med om en fin mässa. Inte i staden dock utan i Malmberget. Jag har passsat på att några dagar besöka gammal vän som nu jobbar därstädes. Underbar vila för en sjukskriven hjärtkrympling. Bara ta det lungt och gå till dukat bord och gå ut och promenera i samhället. Nu är jag snart utvilad så jag kan börja jobba. Det blir lite deltid denna vecka. Får se hur det blir nästa. Lite besvärligt blev det dock att ta sig hem. Pga kylan var tågen inställda så det blev buss istället. Väl hemkommen fick man på nyheterna höra att det var av säkerhetsskäl som SJ ställer in persontågen på malmbanan. Järnvägen går ju mestadels genom ödemark utan närhet till vägar. Skulle ett tåg bli stående så skulle det vara svårt evakuera passagerarna. Den omtanken får man tacka för även om bussresan tog längre tid.

Kylan gjorde också att några av promenaderna fick ske i kallt väder. Men sådant har aldrig bekymrat mig. Att det biter lite i kinderna och att man är totalt vit av rimfrost i skägget är bara roligt.

Men som sagt: jag måste väl betrakta söndagens mässa som höjdpunkten i Malmbergsbesöket. Det har varit roligt de gånger jag på senare år gått i gudstjänst där. Inget märkvärdigt, men två gossar som är präster firar fullständigt vanliga mässor och predikar därtill på ett sätt som gör att man alltid bär något med sig. Precis som det ska vara. Förhållandevis bra med folk också i gudstjänsten. I alla fall om man ser det ur en Lule-prästs perspektiv.

Kommentarer
Postat av: Maria

"En andlig oas". Det låter fint. Jag hoppas att det inte under ytan finns saker som inte är lika trevliga. Egentligen borde jag avstå från att kommentera, såren sitter djupt och dom mår bäst av att vila i frid.

2011-02-15 @ 22:36:07
Postat av: kyrksyster

Med lite insikt i både det ena och det andra så funderar man ju.



Det är ju trevligt om Malmbergets församling blivit en oas. Men vad gör man med sitt förflutna? Vad gör man med de människor som skadats på vägen?



Det är tyvärr ett mönster som man känner igen. Först härjar man, far fram över människor med hårda tag, sen får man frid och "går vidare". Och lämnar sår efter sig som man inte tar ansvar för.



Och de som vet... ja,de är bara så glada över "utvecklingen" att de glömmer bort dom som for illa... dom betyder inte så mycket... inte när allt blivit "precis som det ska".

2011-02-15 @ 23:12:52
URL: http://blogg.aftonbladet.se/kyrksyster
Postat av: Jan Andersson

Nä, jag var inte i kyrkan. Jag var på "bönhuset" ;-)

2011-02-16 @ 06:09:57
URL: http://jrabaggis.blogspot.com/
Postat av: Tobbe

Jan! Det var väl samma söndag i bönhuset. Det firas väl inget eget kyrkoår.



Övriga:

Uppenbarligen väcker det reaktioner bara att positivt omtala en församling såsom man som tillfällig gäst upplever dess gudstjänstliv i dess nuvarande skick. Inget jag kan kommentera. Här behövs uppenbarligen mer själavård än bloggkommentarer. Hoppas livet kan helas så att såriga minnen läks - oavsett vad dom beror på.

2011-02-16 @ 18:18:01
URL: http://torbjornlindahl.blogg.se/
Postat av: "Syster"/Annette Öberg

Jag var sjuk, förkyld - men läste i Apostlagärningarna en del. Den första kristna församlingens tid har mycket att lära oss. Bad förstås mycket och läste uppbyggliga böcker. Det blev min tjänst till Gud - Guds tjänst.

2011-02-16 @ 19:29:06
Postat av: kyrksyster

Mycket intressant att ha blivit raderad. Och inte bara jag.



Tror du redigerat inlägget oxå...

2011-02-17 @ 19:04:05
URL: http://blogg.aftonbladet.se/kyrksyster
Postat av: Tobbe

1. Ja, jag har tagit bort två kommentarer. Hur intressant det nu är...Det kommer personliga mail med förklaring.

2. Ja, jag har redigerat lite i inlägget. Det händer ofta. För någon tid sedan ändrade jag lite i ett flera år gammalt inlägg som jag läste om...Förr brukade jag skriva när jag gjorde det, men sedan har jag insett att jag äger bloggen och gör vad jag vill med mina inlägg.

2011-02-17 @ 21:58:48
URL: http://torbjornlindahl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0