Gå i kyrkan

I morgon alltså. För då firas en helgdag som inte återkommer förrän 2038 sägs det, nämligen Sjätte söndagen efter Trettondedagen. Det är ju bara när påsken är väldigt sen och när veckordagar passar rätt mot datum så att tiden mellan Trettondedagen (6 jan) och första söndagen därefter blir kort, som det hinner bli en Sjätte söndag efter Trettondedagen. Passa alltså på i morgon att uppleva något som du inte sedan kan var med om på nästan trettio år.

Nå, detta är ju bara en kul grej. Givetvis ska man gå till Herrens hus varje söndag och varje helg höra Guds ord och möta Herren i hans heliga nattvard. Gör man det så får man ju också alla extra roligheter på kuppen så att säga.

Detta med regelbundenhet i gudstjänstlivet är viktigt. Jag har tidigare ofta skrivit om att man ska försöka hitta en församling som man kan räkna som sin hemförsamling och sedan vara den så trogen som möjligt.*  Men att man också får en rytm att gå regelbundet och ofta är också viktigt. När man går troget till gudstjänst så behöver man inte bry sig om huruvida den aktuella gudstjänsten "gav" någonting. Man förlitar sig istället på att det finns en kraft i ord och sakrament som Gud låter verka på mitt hjärta om jag deltager med öppet sinnne.

Alltså gå gärna imorgon för att det är lite extra kul men gå sedan regelbundet för att det är nödvändigt för din själs salighet.

- - - - - - -

PS. På Dag Sandahls blogg för någon tid sedan kan du se vilka gånger under de senaste 100 åren som det blivit en Sjätte söndag efter Trettondedagen. Det är inte så många gånger på 100 år.


* jag är medveten om att det på sina ställen i landet kan börja bli svårt att hitta en gudstjänstgemenskap där man får både ord och sakrament på ett sannskyldigt sätt. För en tid sedan (kanske har jag redan berättat det?) hörde jag talas om några människor som konverterat till katolska kyrkan för att få gå i riktiga mässor, men som om eftermiddagarna besöker Bibeltrogna vänner för att få höra rejäla predikningar.

Kommentarer
Postat av: "Syster"/Annette Öberg

Ingen gudstjänst i någon kyrka då jag är förkyld, trött och frusen i kroppen, rinnande ögon, men - orkat läsa ut nästan, "Som genom eld" - en mirakulös räddning den 11 september av Sujo John.

Köpte den 2006 - reprisläsning.

Den har så mycket att ge och där förstår man hur viktigt det personliga mötet med Jesus är!

Bibeln lär oss - att Gud tar sin boning i vårt hjärta, genom att vi tror på Honom - kroppen är Guds tempel (Ef.3:17) Så, trots bortavaro från kyrkan så finns Han hos mig ändå!

2011-02-12 @ 19:32:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0