En helt vanlig dag

Först: min gamle kamrat har på sin blogg skrivit en bloggpost om skillnaden mellan lutherskt och reformert. Han gav inlägget rubriken det reformerta hotet. Varför han valde denna smått krigstidsstämningsskapande rubrik vet jag inte . Men inlägget var klart läsvärt. Även jag har ju kortfattat (och lite skämtsamt) berört ämnet. Min gamle kamrats utläggning är som vanligt sakligare och kunnigare. Eventuell fortsättning på hans blogg har utlovats. Hoppas på det.

För det andra: verkar det som jag har en stugvecka för närvarande. Har bott i kyrkstugan varje natt sedan i lördags. Jo, jag vet att det egentligen inte är tillåtet att bo i kyrkstugorna under veckorna. Men eftersom jag ber minst två tideböner dagligen och läser Rosenius varje dag så bidrager jag till det andliga goda i kyrkstaden. Det kan behövas numera. Men för att uppfylla all rättfärdighet ser jag till att "jobba på stugan" när jag är här. Då får man sova över även vardagar. Jag har bla spikat en liten spik på innerdörren och hängt en prydnad på. Och jag har dessutom monterat en liten vägghylla bredvid öppna spisen och till yttermeravisso till lämplig storlek sågat några isoleringsskivor (frigolit) (som jag haft stående i hallen i ett drygt år) så att jag lyckats få upp dem på vinden. All rättfärdighet uppfylld - med råge. Som reservsysselsättning för ev kommande stugdagar har jag att något ombygga liten kökssoffa under vars öppningsbara lock jag förvarar sophink och slaskhink.

För det tredje: i fredags bad domprosten (min chef) mig att vikariera som arbetsledare för präster och musiker under kommande år. Från första september gäller förordnandet. Men redan direkt i denna vecka när beslutet meddelades till alla arbetskamrater började min mailbox att fyllas med önskemål om saker som jag måste ta itu med. Men jag kommer inte att göra ett smack åt saken förrän 1 sept kl 08.00.

För det fjärde: jag har igår färdigskrivit min recension av Bengt Birgerssons prästmötesavhandling för Missionsprovinsen. När den publicerats i SPT ska även kära bloggläsarna få ta del av den.

För det femte: har jag idag träffat min systerdotter och hennes Österrikiske pojkvän vilka var på genomresa. Dom passade på att hälsa på hennes kusiner, mina döttrar, och hos en av dem passade jag på att titta in och säga hej.

För det sjätte: har jag idag hos god vän med fru* blivit bjuden på ytterst god mat, oxsvansragu. Mmmm!

* tänkte först skriva goda vänner men då kunde ju kära läsarna ha sammanblandat dem med andra goda vänner som understundom omnämns å bloggen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0