Semester slut

Nu. Dvs igår, men första arbetsdag var ledig dag så imorgon börjar det på allvar. Min semester har varit juli månad. Jag vet inte hur länge sedan jag hade semester mitt på sommaren. Ofta har jag haft tidig eller sen semester. Jag brukar nog föredra att ha den mot slutet av sommaren. Då hinner man lugna ner sig under högsommaren så att man på allvar kan vila när semestern kommer.

Min semester har mest bestått i andliga möten:
1. Stormöte i Juoksengi första helgen
2. Direkt därefter Problemfestival på Norra Öland
3. Efter en dryg vecka ELM Syds sommarmöte i Hässleholm
4. Sedan OAS-möte i Piteå
5. Och sist Stormöte igen, i Sattajärvi.

Under semestern har jag:
Hållit ett föredrag
Distribuerat i mässa tre gånger
Celebrerat mässan en gång
Predikat två gånger
Varit mötesledare en gång
Varit biktpräst och förebedjare sammanlagt 5-6 gånger.
Haft enskilda samtal med personlig förbön

Vad ska man säga? Ska man skoja och utbrista "skönt att börja jobba så man inte behöver predika så mycket"? Men det hjälper inte att jag jobbar, jag firar gudstjänst i alla fall:)! För både en helg före och en helg efter semestern firar jag högmässa och predikar på annat håll när jag är ledig. Ingen ordning.

Är jag då utvilad? Absolut! På hugget med predikan direkt. Inte ett dugg ringrostig. Skulle ha varit betydligt tröttare om jag hade gjort en lång MC-semester.

Och det är väl bara att konstatera: om vi som jobbar i kyrkan förväntar oss att människor, som jobbar på annat håll, på sin fritid ska besöka våra verksamheter och aktiviteter då är det rimligt att vi har ett engagemang på vår fritid också. 


Kommentarer
Postat av: Gunvor Vennberg

Innan syndafallet fanns bara vilodagen - inte semestern. Det måste vara något i grunden förvrängt som gör att människor inte kan känna glädje i sitt kall utan måste försöka hinna leva lite på semestern. Det borde kanske istället vara förbjudet med så enformiga, meningslösa och oflexibla arbeten att semester är nödvändigt. Påminner faktiskt lite grann om "var nu riktigt snäll så får du glass sedan". Jag har ingen semester men vilar mig från studierna när jag hässjar och från hässjningen när jag studerar. Det är väl viktigare att trivas hela året än under några veckor? Eller ska jag göra som Pippi, som började skolan för att få jullov? Fast jag har ju redan sommarlov förstås. Och förresten: På engelska heter ju skolterminen "semester". Det är nog mer sanningsenligt i mitt fall!

2011-08-06 @ 00:51:43
URL: http://gunvorvennberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0