Mysig kväll

blev det igår. Jag sov nämligen över i Kyrkstugan. Tror det är första gången jag sover i den så tidigt som i april månad. Här är det mysigt som sagt. Tänk att bara ligga på bäddsoffan med blicken riktad mot öppna spisen, seende eldslågornas spel och - tänka på ingenting. Finns det något mer avkopplande. Det ska i så fall vara en MC-tur i vackert landskap en fin sommardag.

Men helt sysslolös har jag inte varit. Passade på att läsa ett nummer av MC-folket (Sveriges motorcyklisters tidning) vilken blivit liggande oläst på köksbordet. Men det var näst sista numret. Det sista kom för några dagar sedan. Nu får jag ta mig an det också. Eller var det tvärtom: det var det sista jag läste och det näst sista som legat oläst? Så var det visar det sig vid snabb koll.

Lite fusk i den gamla kulturmiljön i Gammalstads kyrkstad är det ju att ha datorn med sig, men man kan inte helt motstå att påverkas av tidsandan. I går kväll passade jag på att "ordna favoriter" i Webläsaren. Ett antal nya mappar fick skapas för ändamålet. Givetvis hamnade länken till gamle kamratens blogg i mappen "Bloggar coh hemsidor jag läser ofta". Länken till svenska kyrkans hemsida hamnade dock inte där utan i "Andligt och kyrkligt diverse". Hoppas ingen kritiserar mig för det, men jag tröstar mig med att arbetsgivaren inte har med min fritid att göra och att så fort jag loggar in på datorn på jobbet så kommer svenska kyrkans intranät upp. Kanske blir jag istället kritiserad för att jag överhuvudtaget har en länk till "svenskakyrkan" i privata datorn. Det kan ju uppfattas som att jag tar med mig jobbet hem. Kanske borde jag istället vila från dylikt hemma så jag orkar jobba på jobbet.

Har också funderat mer om det sk styckmordet och de åtalde läkarnas öde som jag skrev om i förgående inlägg. Varför "drabbade" den frågan mig så hårt när jag förra året läste Per Lindebergs bok? Det ska jag fundera mer på. Jag återkommer i frågan.

I morgon är det första maj. Somliga tror att det är den dag då man drar ut under de röda fanorna. Helt fel. För oss som bor i Fyrkanten är det dagen då man kör MC-kortegen om man har MC eller går ut för att titta om man inte har MC. Samlingsplats i Luleå blir Södra Kungsgatan och området mellan Willys och Ångsågen istället för hamnplan vid Södra Smedjegatan. Men vi kör Smedjegatan genom centrum. I Boden lär det också bli lite ändrad färdväg pga gatuarbeten. Mer info om tider och platser hittar du här. Gamle kamraten står givetvis plikttroget på Storgatan i Älvsbyn så vi får en pratstund.


Kommentarer
Postat av: Annette Öberg

Första natten på detta år, i min stuga har inte kommit än. Blir nog snart. Brukar oxå titta på elden, njuta av friden och tänka - har mkt.svårt att tänka på "ingenting".

En mening finns med alla stunder/dagar - brukar sammanfatta "denna dags mening" i mitt liv, när jag vilande "tänker".

2011-04-30 @ 11:38:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0