Kyrkomötet

har börjat. Någon kanske undrar vad jag gör här när jag i föregående inlägg skrev att kyrkomötet mest fattar en massa onödiga beslut. Svaret är att några vill att jag - och övriga medlemmar i den grupp jag tillhör - ska finnas här. Dom förväntar sig tydligen att vår närvaro ska göra skillnad. Det gör den också. Visserligen är arbetet på kyrkomötet av typen vända en atlantångare men i alla fall. Kontakter kan knytas som kan bli värdefulla i framtiden. Ett vittnesbörd kan ges som kanske kan påverka någon.

Men hela denna stora apparat.. med all tid den tar och allt vad den kostar... det är bara att konstatera att hela grejen är ett arv från statskyrkotiden och en dröm om att kyrkan ska vara mycket större och betydelsefullare i samhället än den egentligen är.

I år har alltså vår nomineringsgrupp nästan fördubblats, tretton pers jämfört med föregående periods sju. Vi som varit med förr känner oss som tvåorna i en gymnasieskola som som tittar ner på de förvirrade nya "ettorna". Förvirrad blir man förvisso. Det politiska spelet är intressant att följa. Ikväll valde vi vallberedning och på sedvanligt sätt går de olika gruppernas representanter fram i storleksordning (alltså gruppens storlek inte representantens storlek) och lämnar sina nomineringar. Tyvärr nominerades sammanlagt sexton personer när det är femton som ska väljas. Normalt brukar representanter för de olika grupperna förhandla så tydligt med varandra att det bara nomineras rätt antal. Då kan allt klubbas i ett beslut, men nu fick det bli rösträkning. Vid personval är det alltid med skrivna lappar som ska räknas. Under tiden blev det kaffepaus i, ja, hur länge det nu var. När räkningen äntligen var klar så visade det sig att den som inte blivit vald var Frimodig Kyrkas representant, som dock fick ca 70-80 röster. Hur ska man tolka det? Betydligt fler än man normalt tror är beredda ge sitt stöd till oss, eller att det organiserade politiska motståndet mot FK är grundmurat? Tolka't som man vill.

Sista delen av kvällen ägnade vi oss åt att fundera på hur vi ska agera i fortsättningen. Så pass liten nomineringsgrupp som vi är så är vi beroende av större gruppers välvilja för att få platser i de olika organ som ska väljas. Nå, kommande dagar kommer att avslöja vad som finns i de olika gruppernas tankar och planer.

Allra sista delen av kvällen har jag suttit på hotellets kombinerade restaurang och pub tillsammans med hr FK:s ordf. Vår tanke var att få en bit mat i magen, men då köket redan var stängt fick vi nöja oss med något (!?) att dricka. Nu i kvällens allra sista stund så måste jag givetvis fylla förpliktelsen mot kära läsarna, innan det är dags för kvällens tidebön och godnatt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0