Kyla och sol

har det varit idag. Alltså i morse när jag steg upp (kl 7) för att ta min morgonpromenad så märkte jag att det var första natten med nattfrost. Frost på bilrutan är ju det man tydligast ser. Alltså framplockades motorvärmarsladd och kupévärmare från garaget.

Första tanken som kom när jag märkte kylan var att det kanske var en föraning om kyrkomötet som börjar imorgon. Denna samling av ca 250 (kommer aldrig ihåg om vi är 249 eller 251) personer som varje år fattar
 
- en massa onödiga beslut
beroende på att vi samlas varje år och givetvis alla ledamöter måste visa att dom gör någonting alltså motionerar dom och dessutom många motionerar därför att dom har en överdriven tro på att kyrkomötets beslut påverkar någonting i den kyrkliga verkligheten.

- då och då riktigt felaktiga beslut
som förra året då kyrkomötet beslöt godkänna könsneutrala vigslar. I år kommer det beslutet sannolikt att (till sitt verkliga innehåll) upprepas eftersom det finns en motion om att fjolårets beslut ska rivas upp, vilket knappast kommer att ske.

- någon enstaka gång ett bra beslut
i de flesta fall betyder ett bra beslut ett beslut som inte är helt fel.

Alltså kyrkomötet var det jag kom att tänka på när kylan låg tung över nejden.

Senare på dagen blev det dock bättre pga

1. jag fick fira högmässa i Hertsökyrkan tillsammans med 29 andra personer varav en var en präst i grannförsamlingen som meddelat att han (på ledig dag) avsåg gå i Hertsökyrkan och kunde tänka sig medverka i mässan. Ett erbjudande som jag med glädje accepterade. Här finns alltså präster som är präster mer än jobbar som präster som alltså älskar gudstjänsten även som lediga. Det skulle nästan förtjäna ett berömmande ord på Dag Sandahls blogg. Ytterligare ledig kollega fanns bland gudstjänstfirarna.

2. jag såg en massa motorcyklar. Klar, solig, vacker höstdag och många bland stadens motorcyklister tycks tänka detsamma: nu tar jag ut hojen en sista gång innan den hamnar i garaget för vintern. Gärna skulle jag gjort detsamma om inte min stått på verkstaden. När jag lämnade in den i fredags så passade jag på att samtala med kille i MC-butiken om vilken hoj man skulle kunna byta till. Tål att tänka på.

3. (viket redan nämnts) det var en solig fin dag.

4. jag fick avsluta dagen med en lovsångsstund i Hertsökyrkan. Bland den något mindre gudstjänstfirande skaran (jämfört med högmässan) fanns prästkollega från ytterligare annan grannförsamling. Snart kan vi ha prästmöten där! Tänk om biskopen mfl på stiftskansliet kunde få för sig att skicka alla präster till Hertsökyrkan. Det skulle bli mycket uppbyggligare för dem än framtidsforum.

Dessa ytterst glädjande tankar gör att jag med tillförsikt äntrar flyget imorgon för färd mot Uppsala och kyrkomötet.

Kommentarer
Postat av: den gamle kamraten

Ser fram emot att varje kväll på denna blogg få läsa klargörande inlägg om kyrkomötesdramatiken i all sin prakt och önödiga fullhet.

2010-09-26 @ 23:48:40
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se/
Postat av: "Syster"/Annette Öberg

Du missar dagens fantastiska skönhet i naturen, Sååå vackert gult, orange, brunt, grönt...och en klarblå himmel.

2010-09-27 @ 19:05:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0