Yläs

Eller stavas det med två "l"? Strunt samma. Jag har varit där i dagarna två. Det ligger uppe i Finland en bit från Kolari som i sin tur ligger en bit från Pajala. Roligt att komma dit igen. I våras var jag där, när jag åkte MC-turen Pingstrundan ordnad av Motorklubb i Pajala. Vi bodde och åt faktiskt på exakt samma hotell som vi åt lunch på den gången. Roligt. Nu fattas bara att jag far dit och gör det som är den verkliga grejen på stället: åker slalom. Man får se vad framtiden kan bära med sig.

Den här gången var anledningen prästkonvent. Vi lulekontraktspräster hade gemensamt konvent med Torne-Kalix kontrakts präster. Det var roligt. Det borde vi ha igen. Inte alla från vårt kontrakt var med. Jag tror nästan att Örnäset var den bäst representerade församlingen av de större.

Under en eftermiddag och en förmiddag har vi fått lyssna till Lars-Olov Eriksson (Loe), lärare på Johannelund och tidigare med i den arbetsgrupp som lade fram förslaget till nuvarande evangeliebok. Han har talat om de gammaltestamentliga texterna, om att predika över GT-texter och lite om predikan i allmänhet. Intressant, nyttigt och givande, annat kan man inte säga.

Väl hemkomna till Luleå framåt slutet av eftermiddagen blev det mitt uppdrag att skjutsa Loe till flyget. Då det var en liten stund över hann vi ta en tur och bese både kyrkstaden och Gammelstads kyrka. Intressanta och givande samtal hann vi ha i bilen också. Utan tvekan roligt att i dessa tider få prata med en präst med vilken man kan använda ordet "nådens ordning" och förutsätta att han verkligen förstår vad man menar.

Väl hemkommen fann jag brevlådan överfull. Det berodde på att jag fått månadssändningen från Svenskt Militärhistoriskt bibliotek. Denna gång dels en video dels boken "Om Tyskland segrat - 53 alternativa scenarier". Den boken kastar jag mig givetvis över. Men knappast direkt för i brevlådan fanns även en avi om annan bok vilken dock fick hämtas på affären. Den har jag kanske nämnt. Såg den "spikad" på Univeritetet under Kyrkomötet. En doktorsavhandling om Laestadius' spiritualitet. En tegelsten på över 450 sidor. Men så'nt som jag verkligen gillar.

Alltså har jag inte tid hålla på att blogga i onödan. Alltså slutar jag här!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det var ju den boken vi snackade om när jag åt lunch hos dig tidigare i höst! Jag vill låna den efter det att du läst den!! Alltså dendär om 53 alternativa varianter på världshistorien.

2010-10-06 @ 22:49:34
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se/
Postat av: Tobbe

Du glömde din vanliga signatur, gamle kamrat. Men jag ser ju på din epostadress att det är du!



Så klart får du låna boken. Måste kanske läsa den före Laestadiusboken då för jag kan ju inte låna ut den innnan jag läst den.

2010-10-06 @ 22:58:54
URL: http://torbjornlindahl.blogg.se/
Postat av: Hanna

Ja, det var ett bra konvent! Roligt att träffa alla kollegor!

2010-10-07 @ 19:31:11
Postat av: Tobbe

Särskilt roligt att träffa dig och Mattias eftersom jag försummat att ta en MC-tur förbi er i sommar. Nästa år får jag skärpa mig.

2010-10-07 @ 23:29:10
URL: http://torbjornlindahl.blogg.se/
Postat av: Hanna

Ja, det får du! :-)

2010-10-12 @ 12:41:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0