Senaste nytt

1. For förbi Heds motor och hämtade motorcykeln igår (fredag). Hastighetsmätaren nu lagad för den nätta summan 2000 kr. Dock innebar hojens verkstadsvistelse att jag missade att besikta den innan september månads slut. Alltså har jag fårr ett brev från Transportstyrelsen att motorcykeln har körförbud. Dock stod det att man får köra närmaste väg till verkstad och då får man väl köra hem från verkstaden också tänker jag.

Man får också köra närmaste väg till besiktningsställe. Och det tänker jag göra till veckan. Dock inte till närmaste besiktningsställe för här i Luleå fanns inga tider annat är på dag då jag befinner mig på annan plats. Alltså blev jag tvungen boka i Boden. Gäller att jag kollar kartan så jag verkligen kör närmaste väg. Men eftersom det bara stod att man måste köra närmaste väg, inte till närmaste ställe så borde jag kanske bokat i Malmö så hade jag fått köra en ordentlig närmaste väg. Frågan är bara vad jag ska i Malmö och göra i oktober. Det får räcka med Boden.

2. Goda vänner kom förbi i afton och vi for tillsammans till skördeauktion i Petrigården i Gammelstad. Tidigare under dagen övervägde jag kort att fara dit och lyssna till diakon Inga Pagréus som berättade om arbetet i S:ta Clara kyrka. Det borde jag kanske gjort, tänkte jag, när jag senare på kvällen fick höra återberättat något av vad hon berättat tillsammans med två vänner, f d missbrukare.

Nu blev enda behållningen av besöket på kyrkhelgen att jag köpte en trasmatta för 200 kr som jag ska lägga i kyrkstugan. Nästa gång jag får en enkätundersökning om mitt kyrkstugeliv kan jag sanningsenligt berätta att jag varit på kyrkhelg. I den enkät jag nyss skickat in skrev jag att jag inte varit på kyrkhelg under 2009 men att jag sovit över mer än tio gånger under året och dessutom besökt stugan mer än tio gånger utan att sova över. 

Senare under kvällen blev det dock behållning. Vi for efter auktionens slut vidare till andra goda vänner och blev sittande samtalande i timmar tre. Uppbyggligt var det som sagt att i andra hand få höra vad Pagréus och hennes vänner vittande om. Märkligt är det dock när man samtidigt vet att Nederluleå församling är på väg att avskeda den bland sina medarbetare som sannolikt står närmast den andlighet som Inga Pagréus representerar. Något måste ha snurrat till i huvudet på församlingens ansvariga.

Kvällen slutade med gemensam bön. Alltid värdefullt.

Kommentarer
Postat av: den gamle kamraten

Helt utan någon somhelst anknytning till innehållet i detta inlägg vill jag bara den dag som idag är - 11 oktober - vråla ett stort GRATTIS PÅ ATT-BLI-ETT-ÅR-ÄLDRE-DAGEN och således tillönska bloggaren ett riktigt Gott nytt år!!

2010-10-11 @ 16:35:51
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se/
Postat av: Guvnor Vennberg

Grattis i efterskott!!

2010-10-15 @ 18:48:31
URL: http://gunvorvennberg.blogg.se/
Postat av: "Syster"/Annette Öberg

Är man ett Guds barn - har man hans Ande inom sig - Han leder då "sitt barn" på den väg Han vill - inte alltid så lätt att ta till sig, men då ser man Livets mening!

Gratulerar oxå dig i efterskott på din 50+ dag!

2010-10-15 @ 21:01:25
Postat av: Elisabet och Thure

Vi var och lyssnade på Inga Pagréus, Marie och Kent Svensson och fick ta del av det arbete dom gör för människor. De berättade även om vad Jesus gjort för dem och vad de ofta får se att Jesus gör i dag med människor som ber om helande. Vi var i S:ta Clara kyrka en kväll i maj och fick då ta del av Kent och Maries starka vittnesbörd, så att samlas kring dem på Lördagen var ett måste. Till våran stora överraskning och glädje så kom våra gäster till Nederluleå kyrka på fredagkvällen, där fick dom bl.a ta del av vårat vittnesbörd. Det var fantastiskt att vi fick ge någonting tillbaka och dessutom få nya vänner.



Grattis i efterskott, till att du har ytterligare ett års visdom att bära med dej på din vandring.

2010-10-18 @ 10:51:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0